Първата победа за сезона е факт: Томова потегли с експресен успех на WTA турнира в Линц!

от в 17:50 на 05.02.2023
Калоян Соколов

Новият сезон не започна по най-добрия възможен начин за Виктория Томова, която получи травма в левия крак по време на двубоя си от United Cup срещу Мария Сакари и не можа да даде най-доброто от себе си във въпросната среща, която завърши с убедителен успех на гъркинята. Впоследствие първата ни ракета изтегли много тежък жребий за Аустрелиън Оупън, където беше победена в последователни сетове от Белинда Бенчич, а през миналата седмица допусна обрат от Ерика Андреева в дебютния кръг на пресявките в Лион.

Всичко това ще доведе до излизането на Вики от топ 100 на световната ранглиста през следващата седмица, но днес тя направи крачка в правилната посока, записвайки своята дебютна победа през новия сезон. Това се случи на старта от квалификациите на WTА 250 турнира в Линц, след като българката разгроми местната представителка Барбара Хаас с 6:2 6:1.

Така Томова ще играе за влизане в основната схема на надпреварата, само че задачата пред нея се очертава да бъде изключително тежка, защото ще премери сили с Анастасия Павлюченкова, която отсъстваше близо осем месеца от кортовете. Досега родната ни представителка не се е срещала никога с бившата финалистка от Ролан Гарос, само че може да се похвали с триумф над друга състезателка с подобно постижение, а именно ветеранката Сара Ерани.

Нашата сънародничка беше пробита още на старта в срещата си с Хаас, но отвърна със серия от четири поредни гейма и затвори безпроблемно откриващата част.

Вторият сет пък протече далеч по-безметежно за Вики, която дръпна набързо с 5:0 и макар австрийката да се разписа в резултата, то Томова веднага след това сложи точка на спора и се поздрави с първи успех през 2023-та.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първата победа за сезона е факт: Томова потегли с експресен успех на WTA турнира в Линц! Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | линц | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook