Първата в историята: Гоф ще носи знамето на САЩ на Игрите в Париж заедно с ЛеБрон Джеймс

от в 16:54 на 24.07.2024
Елеонора Александрова

Коко Гоф ще е знаменосец на олимпийски отбор на САЩ. Новината бе споделена в социалните мрежи от самия олимпийски комитет на страната. Така, на едва 20-годишна възраст, тя става най-младият американски спортист в историята на Олимпийските игри, който ще бъде удостоен с тази чест. Шампионката от US Open ще бъде и първия американски тенис състезател, на който е оказана подобна чест (никой измежду Серина Уилямс, Андре Агаги и Пййт Сампрас не е имал този шанс)

Световната номер 2 в женския тенис обаче няма да е единствената, която ще предтавлява американския спорт на откриването. Легендарният баскетболист, Леброн Джеймс, също ще носи знамето на най-успешната държава в историята на Летните олимпийски игри. По ирония на съдбата, Леброн вече играеше в NBA през 2004-та, която е годината на раждането на тенисистката.

Коко не скри вълнението си и шока от новината, обявена от нейния колега Кристофър Юбенкс. Първите ѝ думи бяха, че не може да повярва какво се случва, като самата тя по-късно сподели, че дори в най-смелите си мечти не си е представяла, че някога ще бъде удостоена с тази чест.

„Никога не съм мислела, че ще имам честта да нося американското знаме за отбора на САЩ на церемонията по откриването! Не мога да бъда по-горда от това да водя моите съотборници и, заедно с Леброн, да демонстрираме нашата отдаденост и страст на най-голямата спортна сцена, която съществува.“ - допълни Гоф.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първата в историята: Гоф ще носи знамето на САЩ на Игрите в Париж заедно с ЛеБрон Джеймс Елеонора Александрова
Теми:  
wta | коко гоф | любопитно | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook