Първата в историята: Паолини разгроми екзекуторката на Гоф за под час и е в топ 4 на Уимбълдън

от в 20:32 на 09.07.2024
Елеонора Александрова

Жасмин Паолини е втората полуфиналистка на Уимбълдън. Седмата поставена разгроми "екзекуторката" на Коко Гоф, Ема Наваро, за едва 58 минути игрово време, с резултат 6:2 6:1 и си гарантира място в топ 5 в световната ранглиста. В битка за финала на "свещената трева" я очаква Дона Векич, а победата е още по-специално за Жасмин, която се превърна в първата италианка достигала до финалната четворка на турнира.

Срещата започна по прекрасен начин за американката. Макар и световната номер 7 да бе напълно равностойна на съперничката си, то разиграванията бяха печелени основно от по-нискоранкираната тенисистка и това ѝ позволи да поведе с пробив. След 2:1 в полза на Наваро, Паолини започн същинска наказателна акция, печелейки следващите 5 поредни гейма с почти безпогрешна игра, а с това и сета.

Втората част започна нервно за двете четвъртфиналистки и повечето разигравания приключваха с непредизвикани грешки. С течение на времето обаче Паолини стабилизира играта си, а това бяха лоши новини за Наваро, тъй като италианката ставаше все по-безкомпромисна. Така, губейки само един гейм, до края на сета, първата ракета на Италия при дамите се класира за своя втори пореден "мейджър" полуфинал!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първата в историята: Паолини разгроми екзекуторката на Гоф за под час и е в топ 4 на Уимбълдън Елеонора Александрова
Теми:  
wta | ема наваро | жасмин паолини | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook