Първи 1/2-финал в Шлема на 28: Паолини сътвори тенис подвиг срещу Рибакина на Ролан Гарос!

от в 17:00 на 05.06.2024
Елеонора Александрова

Жасмин Паолини определено е една от най-прогресиращите тенисистки в WTA тура през последните месеци. Съвсем наскоро италианката направи своя дебют в топ 15, а оттогава прогресът ѝ е безспорен. Днес първата ракета на Италия записа първата си победа над представителка на топ 5 в кариерата си, в четвъртфиналите на Ролан Гарос, а именно над Елена Рибакина с резултат 6:2 4:6 6:4 и се класира за дебютния си "мейджър" полуфинал, където ще срещне Арина Сабаленка или Мира Андреева.

Срещата започна по кошмарен начин за световната номер 4, която в разиграванията допускаше грешка след грешка и разчиташе най-вече на началния си удар. Това позволи на италианката да поеме контрола в сета. Ударите на световната номер 15 не се характеризираха с толкова агресия, колкото с изключителна точност и така тя доминираше над фаворитката, както в разиграванията, така и в сервис играта, където по-ниско ранкираната тенисистка загуби едва една точка, а още по-впечатляващ бе фактът, че тя допусна едва една непредизвикана грешка в хода на цялата първа част. Така, с пробив в началото и в края на сета, Паолини сензационно поведе в резултата с 6:2.

Началото на втората част не бе по-различно. Шампионката от Дубай продължаваше да диктува модата в разиграванията. Казахката обаче постепенно започваше да съчетава агресивната с тактичната игра и следователно да намира ритъм в тениса си. Следваха минути на равностоен тенис, в които нисичката италианка не се предаваше лесно при всеки един удар, ала след 4:3 в полза на Паолини, нивото на игра на 15-тата в света спадна, за сметка на вдъхновената Рибакина и печелейки следващите 3 гейма, шампионката от Уимбълдън преди 2 години показа, че нищо не е приключило.

След силния финал на втората част, в последната Рибакина отново започваше да играе така, както в първата и началото на втората. Неточностите на казахката позволиха на Паолини да бъде изцяло конкурентна на фаворитката, ала слабата сервис игра на италианката държеше бившата номер 3 в играта и така в началото на сета двете си размениха по два пробива. Все пак късметът се усмихна на 12-тата поставена и с пробив при 5:4, тя имаше възможността да сервира за мача. Точно тогава Паолини не показа слабости и с 6:4 във финалния сет се поздрави с най-голямата победа в кариерата си!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първи 1/2-финал в Шлема на 28: Паолини сътвори тенис подвиг срещу Рибакина на Ролан Гарос! Елеонора Александрова
Теми:  
елена рибакина | жасмин паолини | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook