Първи 1/2-финал за сезона и завръщане в топ 200: Кузманов удължи победния си ход в Братислава

от в 18:04 на 16.06.2023
Калоян Соколов

Димитър Кузманов се класира за своя първи 1/2-финал на ниво Чаланджър през настоящия сезон. Мико доскоро се намираше в серия от три поредни поражения, но още през миналата седмица съумя да я прекъсне, достигайки до финалната осмица в чешкия град Простейов, а днес направи още една крачка напред на клея в Братислава, надигравайки 20-годишния швейцарец Джером Ким със 7:5 6:4. Преди това пловдивчанинът надигра бившия член на топ 100 - Гералд Мелцер, както и Зжомбор Пирош (световен номер 123), който беше поставен под номер четири в основната схема.

Така Кузманов със сигурност ще се завърне сред първите 200 на света и ще измести Адриан Андреев от позицията на втора ракета на страната. Утре пък за родния ни представител предстои много тежък сблъсък, защото ще трябва да премери сили с един измежду Томаш Махач (световен номер 110) и топ поставения Алекс Молчан (световен номер 80), ако иска да достигне до своя четвъртфи финал в Чаланджър Тура.

Двубоят беше много равностоен в началните минути, като нашият сънародник можеше да се похвали с близо 75 процента вкаран първи сервис, но бившият номер 5 при юношите също не отстъпваше по този показател и печелеше множество лесни точки с помощта на началния си удар. Понякога обаче младежкият ентусиазъм на Ким идваше малко в повече и го виждахме да избързва ненужно в опитите си да нанесе завършващ удар, а Кузманов умело държеше топката в игра и реализира решителен пробив за аванс от 6:5, който затвърди на нула и така поведе в отделните сетове.

Серията на Кузманов продължи с пълна сила във втората част и той веднага си осигури брейк преднина, а българинът беше напълно безкомпромисен до края на срещата, съумявайки да не отпусне нито една точка за пробив на своя опонент и заслужено влезе в 1/2-финалната фаза на състезанието.

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първи 1/2-финал за сезона и завръщане в топ 200: Кузманов удължи победния си ход в Братислава Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook