Първи финал от 2 години насам: Музети напомни за таланта си и ще спори за трофея в Куинс!

от в 17:28 на 22.06.2024
Елеонора Александрова

Лоренцо Музети е първият финалист на Куинс. Втората ракета на Италия се класира за първия си финал на трева и първия такъв на която и да е настилка от края на 2022-ра година насам. Световният номер 30 надви Джордан Томпсън с 6:3 3:6 6:3, а в битката за титлата ще се изправи срещу Томи Пол или Себастиан Корда.

Срещата започна неубедително за двамата тенисисти, които допускаха множество неточности. Все пак Музети пое инициативата, като по-солидният играч на корта от Томпсън, който играеше прекалено пасивно. Това позволи на италианеца да реализира ранен пробив при 1:0, а макар и световният номер 43 да имаше проблясъци в играта, разполагайки с брейкпойнт в шестия гейм, бившият представител на топ 15 не допусна изненади и поведе в резултата.

Началото на втората част започна перфектно за австралиеца, който играеше все по-смело и агресивно. Рязката промяна у представянето му беше неочаквана за Музети, който започваше да губи своето самообладание и това позволи на Томпсън да доминира на корта.

След 3:0, австралиецът взе медицинско прекъсване, поради нараняване на гърба. Макар и по-ниско ранкираният тенисист да бе съумял да спечели следващите два гейма, играта му бе станала по-пасивна, а при 5:0 болките ставаха все по-големи, поради което той отново прекъсна двубоя, за да се погрижи за тялото си. Този момент се оказа повратна точка върху развитието на мача. Музети успя да намали изоставането си, печелейки следващите 3 гейма, ала голямата разлика, която съперникът му си осигури по-рано му помогна да спечели един гейм, чрез който да изравни резултата в сетовете.

Италианецът бе по-убедителният в последната част. Качеството на неговия сервис и ретур се повиши значително, а много от ударите му бяха изпълнени с максимална сила ,което му позволяваше да притиска сериозно опонента си. Въпреки това, Томпсън показваше характер в най-критичните си моменти и не позволяваше на Музети да поведе в резултата. Все пак до пробив се стигна и то в късен етап от частта, след като 22-годишният играч реализира брейк в осмия гейм, а след това затвори мача в своя полза със сервис гейм на 0, класирайки се за най-големия финал в своята кариера, а досега младокът е 2 от 2 във финали на ниво ATP!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първи финал от 2 години насам: Музети напомни за таланта си и ще спори за трофея в Куинс! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | джордан томпсън | куинс | лоренцо мусети | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook