Първи финал след завръщането: Зверев изнесе нова тенис лекция и ще спори за трофея в Хамбург

от в 20:06 на 29.07.2023
Мирела Николова

14 месеца по-късно Александър Зверев отново е финалист в АТР Тура. Германецът, който за последно взе участие във финален сблъсък през май 2022-ра, днес си гарантира място в утрешния спор за титлата в Хамбург след категоричен успех над световния №71 Артър Фис. Местният представител се нуждаеше от 90 минути игра, за да сломи съпротивата на своя опонент и да се поздрави с крайната победа - 6:2 6:4. Така той си уреди мач в неделния ден срещу Ласло Джере, който по-рано днес наложи волята си над Жижен Жанг, а в четвъртфиналите отстрани третия поставен Лоренцо Музети. 

Саша постави вихрено начало на полуфиналната среща, осъществявайки ранни два пробива, с които си изгради солидна преднина от 4:0. Представителят на домакините контролираше събитията посредством мощния си сервис, който в комбинация с отличното насочване на ударите от форхенд страната му помогна да опази аванса си без никакви затруднения, за да излезе напред в отделните части.

Вторият сет започна по сходен начин, тъй като световният №19 отново демонстрира високо ниво на посрещане, като същевременно се възползва от колебанията на противника, за да открие и тази част с пробив в сметката си за 2:0. Веднъж поел инициативата, Зверев не изпусна контрола до края на двубоя нито за миг и показвайки впечатляваща стабилност от сервис линията, безпроблемно затвори мача в своя полза.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първи финал след завръщането: Зверев изнесе нова тенис лекция и ще спори за трофея в Хамбург Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | Обзори | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook