Първи изненади в Монте Карло: Шампионът от Рио и бивш финалист напуснаха турнира

от в 15:35 на 10.04.2023
Калоян Соколов

Срещите от основната схема на Мастърса в Монте Карло тепърва започнаха, а изненадващите резултати не закъсняха. Камерън Нори даде заявка, че ще е един от сериозните фактори по време на клей сезона, след като достигна до финала в Буенос Айрес, а впоследствие срази самия Карлос Алкарас в спора за трофея на надпреварата в Рио.

Изглежда обаче британецът излиза от оптималната си форма в най-неподходящия момент, защото днес записа своята трета поредна загуба и отпадна още на старта в Княжеството. Въпросното поражение му беше нанесено от Франсиско Серундоло, който е известен с отличната си игра на землена настилка и запази перфектната си статистика срещу представители на топ 20, когато ги срещне на клей - 4 от 4. Аржентинецът не остави никакви шансове на 11-ия поставен, надигравайки го с рутинното 6:3 6:4 и така оформи сблъсък с Матео Беретини във втория кръг на състезанието.

Южноамериканецът стартира вихрено двубоя, като спечели 11 от първите 12 точки, откъсвайки се напред с 3:0 гейма. Левичарят се окопити с напредването на срещата и често се промъкваше успешно напред към мрежата, което му позволи да реализира рибрейк и да сведе пасива си до 3:4. Веднага обаче последва подобаващ отговор на шампиона от Бощад, чийто форхенд му донесе купища завършващи удари и скоро откриващата част отиде в актива на непоставения тенисист.

Втората част се развиваше значително по-добре за Нори, тъй като го виждахме да действа с повишена доза агресия и това даваше резултат. Фаворитът безпроблемно задържаше собствените си подавания и неколкократно беше близо до реализирането на пробив, но не се справяше достатъчно прецизно във важните точки и накрая сам предаде началния си удар, с което всичко в сблъсъка се реши.

Този резултат далеч не беше единствената изненада, защото се разделихме с един от бившите финалисти в турнира, а именно Душан Лайович. Сърбинът досега се радваше на силен клей сезон, имайки цели 10 победи на сметката си от началото на годината, но неочаквано отстъпи на "щастливия губещ" Алексей Попирин - 6:7(1) 3:6.

Надпреварата още напусна и 15-ият поставен Борна Чорич, само че това беше до голяма предвидимо, тъй като шампионът от Синсинати се намираше в серия от три поредни поражения и до голяма степен беше аутсайдер в мача си с чилиеца Николас Джари, който съвсем наскоро завоюва трофея в Сантиаго и закономерно се разправи с балканеца - 6:2 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първи изненади в Монте Карло: Шампионът от Рио и бивш финалист напуснаха турнира Калоян Соколов
Теми:  
atp | алексей попирин | борна чорич | душан лайович | камерън нори | монте карло | Николас Джари | Обзори | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook