Първи медал за България! Костадинова спечели сребро на Олимпийските игри

от в 08:47 на 25.07.2021
Валери Андреев

Може да не е за тенис, но със сигурност е нещо, с което всеки един българин трябва да се гордее. Още през втория ден на Олимпийските игри в Токио, българката Антоанета Костадинова спечели сребърен медал в дисциплината - 10м. стреляне с въздушен пистолет.

Българката показа страхотни качества на стрелбището и заслужено зае втората позиция, непосредствено зад поставилата Олимпийски рекорд  Батсарашкина от Русия.

Наистина, новината не е за тенис и е строго против политиката на сайта ни, но от друга страна, това е, защото обичаме спорта, защото той ни радва, мотивира да се борим и е нещото, което за много от нас е повече от страст, дори извън тениса. В края на деня, всичко на Олимписйките игри се свежда до едно много просто нещо, а именно - как си представила страната си. А в нашия случай Антоанета го направи по възможно най-приказния начин.

Именно подобни постижения ни карат да се почувстваме по-добре и благодарение на тях сякаш забравяме за личните си проблеми. Защо? Защото знаем, че това е в името на България, и въпреки че в тенис средите в последните седмици нещата са силно политически и са близо до цирка, една такава новина може единствено да ни радва, мотивира и най-важното амбицира, защото има повече от просто спорове за кортове и дебати за бъдещето на тениса ни. България има своите победители и на преден план ние просто трябва да се гордеем с тях!

В момента Пьотр Несторов е на финал на Европейско до 18г., капка надежда се вижда в него, в играта му и в успехите ми, ала ние ("феновете") превърнахме дори това в дебат, къде и как е успял Пьотр, вместо просто да сме горди. 

Затова и качваме тази статия, защото искаме да напомним най-важното в края на деня - идеята, че спортистите ни се състезават в името на България, за да представят държавата ни и да покажат на света кои са българите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първи медал за България! Костадинова спечели сребро на Олимпийските игри Валери Андреев
Теми:  
българия

Коментари





Следвайте ни в Facebook