Първи отпаднал поставен: Тийм разгроми незаинтересован Бублик за успешен старт на US Open!

от в 19:57 на 28.08.2023
Мартин Петков

Доминик Тийм откри победоносно кампанията си на тазгодишния US Open, след като върна лентата назад и изигра един от най-добрите си мачове в хода на последните три години. Бившият шампион в надпреварата изцяло "открадна шоуто" в очаквания от мнозина мач между него и екстравагантния Александър Бублик, след като австриецът напълно разгроми носителя на трофея в Хале и в рамките на едва един час и 54 минути фиксира крайното 6:3 6:2 6:4.

По този начин казахстанският представител се превърна в първият тенисист при мъжете сред поставените в схемата, който приключи участието си във Flushing Meadows, докато Доминатора продължава към втория етап в Ню Йорк и ще срещне победителя измежду Педро Качин и една от големите надежди на домакините в лицето на младия Бен Шелтън.

Началото на двубоя не ни предложи особено интригуващи мигове, но пък за сметка на това моментално се забеляза агресивната позиция на бившия номер три в разиграванията, който пласираше немалко печеливши комбинации. Същевременно пък голямото оръжие за Бублик - неговият сервис, далеч не функционираше на обичайното си равнище, като двойните грешки в играта на Саша позволиха на Тийм да достигне до шансове за пробив, при което в шестия гейм той отмъкна подаването на съперника си.

Впоследствие обаче австриецът допусна да изгуби концентрация и 25-ият поставен в схемата загатна за таланта си със серия от неспасяеми къси топки, отвела го до рибрейк, ала бившият шампион запази нужното самообладание в ситуацията и след нови проблеми в началния удар на своя колега реализира ретур уинър от бекхенд, при това с две ръце, чрез който поднови водачеството си с пробив и броени минути по-късно записа откриващия сет срещу името си.

С настъпването на втората част по лицето на световния номер 27 вече лесно можехме да забележим и саркастичната му усмивка към случващото се, предвид факта че неточностите от неговата ракета продължаваха да се трупат с пълна сила, докато Доминатора впечатляваше в атакуващ план и на бърза ръка се откъсна напред в резултата. Именно това пък принуди Бублик да покачи още повече риска в ударите си и макар той да си осигури шанс за рибрейк, то грешките от рутинни позиции му костваха прескъпо, което доведе до нов пробив в актива на бившия номер три и скоропостижно той дублира аванса си в отделните сетове.

Поведението на шампиона от Хале в третата част пък единствено онагледяваше това колко незаинтересован към двубоя се чувстваше казахстанският представител, който бъркаше необратимо във всяка една ситуация и предаде откриващото си подаване в сметката на някогашния член на топ 10. Веднъж поел щафетата по пътя към узаконяването на победата си, Тийм наложи своята доминация на корта във всеки един аспект, което не бе и толкова трудно, имайки предвид поведението на 25-ия поставен, като австриецът увеличи преднината си чрез втори брейк и макар да пропиля първата си възможност да сложи точка на спора на собствен сервис, то при втория си опит бе безгрешен, за да подпечата триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първи отпаднал поставен: Тийм разгроми незаинтересован Бублик за успешен старт на US Open! Мартин Петков
Теми:  
atp | us open | александър бублик | доминик тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook