Първи отпаднал поставен в Париж: Кокинакис се погрижи за отстраняването на 20-ия в схемата

от в 17:18 на 28.05.2023
Калоян Соколов

Танаси Кокинакис винаги се е ползвал с реномето на един от най-талантливите млади играчи в Тура, но годините минаваха, а австралиецът не можеше да надгради над победата си срещу Роджър Федерер от Мастърса в Маями през 2018-та. Голяма вина затова имаха множеството контузии, през които Кокинакис трябваше да премине и самият той е споделял, че сериозно е обмислял да се откаже от тениса в този период и освен това неведнъж е изпадал в сериозни депресивни състояния породени от невъзможността да прави най-любимото си нещо.

Всичко обаче се промени за него в началото на миналия сезона, когато той спечели титлата на Аустрелиън Оупън при двойките, както и своя дебютен ATP трофей поединично, триумфирайки на домашното си състезание в Аделаида. Оттогава насам Кокинакис има късмета да се намира неизменно в перфектно здравословно състояние и заслужено e напът да се завърне обратно в топ 100 на света.

Днес световният номер 107 стана отговорен за първото отпадане на поставен състезател от началото на тазгодишния Ролан Гарос, отстранявайки Даниел Еванс - 6:4 6:4 6:4. Това беше сериозен удар за британския тенис, защото така единствено Джак Дрейпър остава да брани честта на страната, а още по-странното е, че Великобритания няма нито една участничка в основната схема при дамите, което е абсолютен прецедент в историята и очевидно има сериозни проблеми във федерацията на страната, съдейки по най-скорошното интервю на самия Еванс.

Участващият с "уайлд кард" играч се нуждаеше от само един реализиран пробив, за да доведе нещата до успешен завършек в първия сет, а впоследствие навакса пасив от 1:4 във втората част, след като 20-ият поставен се ядоса за отсъдена грешка на краката в негова вреда и оттам насетне беше бледа своя сянка, губейки пет поредни гейма, а много скоро и цялата среща.

Това беше първи триумф за Кокинакис на Откритото първенство на Франция от цели осем години насам и вдругиден ден ще има шанс за втори път в кариерата си да се класира за третия кръг в турнира, ако преодолее съпротивата на един измежду Алберт Рамос-Виньолас и бившия шампион Стан Вавринка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първи отпаднал поставен в Париж: Кокинакис се погрижи за отстраняването на 20-ия в схемата Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниел еванс | Обзори | ролан гарос | танаси кокинакис

Коментари





Следвайте ни в Facebook