Първи отпаднал поставен в Шанхай: Тазгодишен Мастърс финалист записа 4-та поредна загуба

от в 09:21 на 04.10.2024
Калоян Соколов

Феликс Оже-Алиасим е първият отпаднал поставен тенисист на Мастърса в Шанхай. Бившият номер 6 беше в основната на класирането на Канада за финалите в Купа "Дейвис", но нещата в ATP Тура далеч не въвят толкова гладко за него и днес той трябваше да запише своето 4-ти поредно поржение, като негативната му серия започна в Синсинати, когато Джак Дрейпър го победи с нередовно реализиран мачбол.

Изглежда въпросното скандално поражение не се е отразило особено добре на психиката на световния номер 22 и днес той изигра изключително слаб мач срещу Александър Мюлер, който го надигра с категоричното 6:3 6:2 за 1 час и 20 минути игрово време, за да се класира за втори път в своята кариера в третия кръг на турнир от подобно равнище, а там ще го очаква един измежду Стефанос Циципас и Кей Нишикори, които играят в момента помежду си.

Мачът по нищо не предвещаваше подобна развръзка, след като резултатът се движеше равностойно до 3:3, а финалистът от Мадрид единствен към този моменти беше достигнал до брейкбол.

Изведнъж в играта на фаворита настъпи тотален колапс и световният номер 74 спечели седем поредени гейма, за да поведе със сет и 4:0, а отам насетне за Оже-Алиасим нямаше връщане и той напусна закономерно корта в ролята на губещ, допускайки цели 37 непредизвикани грешки срещу само 16 на своя опонент.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първи отпаднал поставен в Шанхай: Тазгодишен Мастърс финалист записа 4-та поредна загуба Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър мюлер | любопитно | Обзори | феликс оже-алиасим | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook