Първи поставен на Ролан Гарос е аут: Сонего изхвърли най-добрия французин още на старта!

от в 15:55 на 26.05.2024
Калоян Соколов

Ролан Гарос започна преди броени часове, а Франция вече загуби своята първа ракета - Уго Юмбер. Световният номер 17 за пореден път показа, че клеят просто не е неговата настилка и отпадна на старта в Париж за пети път в последните 6 години. Местният любимец беше надигран в 3-часов сблъсък от миналогодишния 1/8-финалист Лоренцо Сонего, който реализира 10 завършващи удари повече спрямо своя съперник (35 на 25) и освен това имаше сериозното предимство от 71 на 55 при процента на вкарано първо подаване, а това помогна на италианеца да се наложи с крайното 6:4 2:6 6:4 6:3 и така той си гарантира сблъсък във втория кръг с китаеца Жижен Жанг, който беше 1/4-финалист на Мастърса в Рим.

Първият сет протичаше с подчертано надмощие на сервиращите, само че французинът беше изцяло изоставаен от първото си подаване в петия гейм и закономерно инкасира брейк, а Сонего беше изключително солиден оттам насетне и нямаше проблеми да затвори сета в своя полза. Впоследствие Юмбер заигра много по-агресивно и завършваше множество разигравания в близост до мрежата, като също така често матираше съперника си с къси топки и заслужено реализира два брейка в хода на следващата част, за да изравни общия резултат.

Непоставеният играч усети, че трябва да промени нещо в играта си и значително разнообрази своите действия. Италианецът миксираше чудесно своята игра и съумяваше да извлече сериозен брой непредизвикани грешки от ракетата на най-добрия френски тенисист, който допусна пробив в седмия гейм и макар да имаше мигновен шанс за рибрейк, то Сонего не трепна и се доближи само на сет от крайната победа.

Юмбер ставаше все по-неуверен в ударите си и не спираше да пропуска топки от наглед много изгодни позиции. 17-ият поставен някак се задържаше в резултата, спасявайки общо 5 брейкбола в първите си два сервиса гейма от четвъртата част, за да поведе с 2:1, но игровото преимущество на миналогодишния 1/8-финалист беше съществено и той спечели 5 от следващите 6 гейма, за да се поздрави с успеха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първи поставен на Ролан Гарос е аут: Сонего изхвърли най-добрия французин още на старта! Калоян Соколов
Теми:  
atp | лоренцо сонего | Обзори | ролан гарос | уго юмбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook