Първи поставен зад борда в Куинс: Томпсън преподаде тревен урок на отново недоволния Руне

от в 17:05 на 17.06.2024
Елеонора Александрова

Джордан Томпсън изненада Холгер Руне на ATP 500 надпреварата в Куинс. Австралиецът надделя бившия номер 4 в трисетова драма, продължила малко повече от 2 часа и с резултат 4:6 7:6(4) 6:3 се класира за следващия кръг, където ще срещне Анди Мъри или Алексей Попирин.

По-голямата част на първия сет се разви с експресни геймове за сервиращите и кратки разигравания, в които и двамата разчитаха предимно на бързи комбинации. В края на частта обаче играта на двамата тенисисти се раздвижи откъм интрига. След оспорван девети гейм, в който Томпсън бе близо до това да осъществи брейк, то Руне на свой ред се добра до шанс за пробив, който беше с цената на сетбол и сложи успешен за себе си край на откриващата част.

Първата половина на втората част се разви по начин, подобен на този на първата. Подаванията на двамата продължаваха да бъдат бързи и успешни за сервиращите играчи. Постепенно обаче разиграванията ставаха по-дълги, а това се оказа повече по вкуса на австралиеца, който беше по-солиден от дъното на корта.

При 5:5 световният номер 37 засили темпото си на игра и разполагаше с два скрити сетбола, само че седмият поставен показа характер и не позволи на съперника си да сервира за сета. Така се стигна до тайбрек, който започна обещаващо за по-ниско ранкирания тенисист, след като той спечели първите 3 точки. Въпреки ударното си начало, Руне показа защо е играчът с най-добра статистика в тайбреци през сезона и изравни резултата, ала нервите на австралиеца бяха достатъчно здрави, за да удържат на контраатаката на бившия номер 4 и срещата влезе в решителна част.

Добре стеклите се обстоятелства в предходния сет, вдъхновиха Томпсън да покаже най-доброто от себе си в решителната част, като непоставеният тенисист демонстрира мощен сервис и впечатляваща игра от ретур. В първите минути на последния сет фаворитът изглеждаше безпомощен в сравнение със световния номер 43, което позволи на втората ракета на Австралия да реализира ранен пробив, а Руне се подхлъна на няколко пъти и се озоваваше редица пъти на земята, което го изнерви сериозно и той обвини състояние на корта за развитието на двубоя.

Макар и след това датчанинът да бе стабилизирал играта си, то Томпсън продължаваше да демонстрира тенис на най-високо ниво, допускайки едва една непредизвикана грешка в хода на частта и се поздрави с една от най-големите си победи и първа такава на трева за годината!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първи поставен зад борда в Куинс: Томпсън преподаде тревен урок на отново недоволния Руне Елеонора Александрова
Теми:  
atp | джордан томпсън | куинс | лондон | Обзори | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook