Първи стъпки към елита: 17-годишен българин завоюва първата си ATP точка!

от в 17:21 на 05.10.2022
Мартин Петков

17-годишният Илиян Радулов през изминалия месец триумфира с титлата от държавното първенство по тенис, като стартира участието си още от квалификациите. Тийнейджърът, който се намира под номер 42 в юношеската ранглиста на ITF, вече дебютира в мъжкия тенис този сезон с поражение при първия си мач на турнира от категория М15 в София, но вече имащ самочувствието на републикански шампион, откри победоносно кампанията си на М15 надпреварата в Созопол през днешния ден.

Българинът на старта срещна друг наш сънародник в лицето на участващия посредством "уайлд кард" Симеон Терзиев, като го надигра в последователни сетове - 6:4 6:3. Представителят на ТК "Тракия", завършил 5-ти на Европейското първенство до 18 години, по този начин завоюва своята първа точка за класацията на АТР и във втория кръг му предстои да премери сили срещу поляка и световен номер 915 Олаф Пичковски.

Състезателят получил специална покана от организаторите имаше по-добро начало на двубоя и пръв достигна до брейкбол, ала обрат в случващото се и силни мигове за държавния първенец го изведоха напред с два пробива при 5:2. Радулов имаше трудности с това да затвори сета на собствено подаване, но след като допусна да изгуби част от аванса си, впоследствие надгради и поведе в общия резултат.

Във втората част Терзиев потегли успешно и проби, като разви преднината си до 3:0 в своя полза. 5-ият в Европа за възрастта си обаче демонстрира сериозно израстване в хода на сета и постепенно си върна превъзходството на корта, за да спечели шест поредни гейма, което го изведе и до дебютната му победа при мъжете.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първи стъпки към елита: 17-годишен българин завоюва първата си ATP точка! Мартин Петков
Теми:  
бг тенис | бгтенис | созопол

Коментари





Следвайте ни в Facebook