Първи триумф от 4 години насам: Световният номер 56 повали Шаповалов на финала в Сеул!

от в 12:49 на 02.10.2022
Мартин Петков

Покрай провеждането на тазгодишния Sofia Open несъмнено полезрението на много от родните почитатели на тениса беше концентрирано върху турнира в българската столица и АТР 250 състезанието в Сеул не се радваше на сериозен интерес у нас. В южнокорейската столица обаче станахме на свидетели на множество изненади, най-голямата от които беше поднесена от световния номер 56 Йошихито Нишиока, който имаше мечтан поход в надпреварата. Японецът на четвъртфиналите преодоля втората ракета на света Каспър Рууд, за да достигне по-късно финала, където през днешния ден отново блесна и надигра Денис Шаповалов с 6:4 7:6(5), завоювайки втори АТР трофей в своята колекция.

В началото на двубоя двамата състезатели спорещи за отличието подходиха дефанзивно и всеки се беше концентрирал върху собствените си подавания. Тогава обаче канадецът отново напомни за проблемите си с началния удар и беше близо до това да предаде сервиса си, но оцеля, след което пък на свой ред Нишиока спаси гейма си от ситуация 0:40. Постепенно събитията наглед утихнаха, ала ударите на световния номер 24 все по-често не намираха очертанията на корта и той беше наказан в самия край от азиатеца, който се доближи на само сет от титлата.

При старта на втората част посрещачите значително покачи качеството в своите ретури и брейкболите се превърнаха в тенденция, следваща всеки гейм, но пред реализацията им Шаповалов биваше по-клиничен и излезе напред с 3:1. Миг на разконцентрация при завършващата фаза на играта обаче повлия пагубно на канадеца и той допусна да изгуби предимството, докато на нас ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В него Нишиока си осигури ранен аванс, който бранеше умело, за да може, след като нито за секунда не допусна изравняване, да оползтвори втората си шампионска точка, триумфирайки с трофея в Сеул.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първи триумф от 4 години насам: Световният номер 56 повали Шаповалов на финала в Сеул! Мартин Петков
Теми:  
atp | денис шаповалов | йошихито нишиока | сеул

Коментари





Следвайте ни в Facebook