Първи заявен турнир през август: Ето къде Григор Димитров ще открие сезона на хард в САЩ!

от в 16:41 на 07.06.2023
Мирела Николова

Григор Димитров ще стартира сезона си на твърди кортове в САЩ с участие на АТР 500 надпреварата във Вашингтон, която ще се проведе в седмицата между 31 юли и 6 август. Турнирът в американската столица се е превърнал в една от задължителните спирки за най-добрия ни тенисист през последните години, като това ще бъде неговата трета поредна поява в състезанието, носещо името Citi Open.

Турнирът във Вашингтон далеч не е сред най-успешните за нашия сънародник, който в седемте си участия само веднъж е достигал до четвъртфиналите, като това се случва през лятото на 2013-а. При последното си участие през миналия сезон първата ни ракета записа победа над Адриан Манарино на старта и достигна до осминафиналната фаза, където обаче бе спрян от Себастиан Корда в три сета. 

Както всяка година, така и в предстоящото издание на надпреварата ще се включат мнозина топ състезатели, сред които най-силно се отличават имената на Даниил Медведев, Ник Кирьос, Анди Мъри, Гаел Монфис, Феликс Оже-Алиасим, Тейлър Фриц и Франсис Тиафо, докато при жените ще можем да наблюдаваме Елина Свитолина, Коко Гоф, Джесика Пегула, Виктория Азаренка и Каролин Гарсия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първи заявен турнир през август: Ето къде Григор Димитров ще открие сезона на хард в САЩ! Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | вашингтон | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook