Първият 1/2-финалист е ясен: Хуркач и Швьонтек изведоха Полша до триумф над Китай на United Cup

от в 07:24 на 03.01.2024
Мартин Петков

Отборът на Полша е първият полуфиналист в тазгодишното издание на United Cup, след като безпроблемно се наложи над състава на Китай, при това без дори да се стига до решаващия мач на смесени двойки. Пръв на корта за "дружина полска" излезе шампионът от Мастърса в Шанхай - Хуберт Хуркач, който изигра несъмнено най-добрия си мач досега на австралийска земя, за да се наложи в последователни сетове с 6:3 6:3 над непредсказуемия Жижен Жанг, от когото бе загубил в хода на миналия сезон.

Откриващата част от двубоя се разви напълно по вкуса на световния номер 9, който на бърза ръка се сдоби с пробив аванс още в дебютното подаване за мача на китаеца, като впоследствие отрази точка за рибрейк и повече не се сблъска с трудности на собствен сервис, правейки първата крачка по пътя към победата. Вторият сет пък се оказа до голяма степен аналогичен на видяното досега в мача, предвид факта че Хуркач продължи да подава на висота и дочака възможността си да отмъкне съперниковия начален удар, като нямаше колебания да узакони триумфа си.

Четвърт час по-късно настана време и за съревнованието на първите ракети при дамите, където голямото оръжие в тима на поляците - световната номер едно Ига Швьонтек, свърши работата си да надвие Кинуен Женг след 6:2 6:3, с което официализира победата на родината си в генералния сблъсък от четвъртфиналите на турнира. Така отборът на Полша се класира за финалната четворка в състезанието, като все още няма яснота кой състав ще срещнат в спор за място на финала на United Cup.

Двубоят стартира наглед обнадеждаващо за младата китайка, която осъществи пробив още в дебютния гейм на 4-кратната "мейджър" шампионка и затвърди завоюваното предимство, но това далеч не притесни Ига, която моментално вдигна оборотите до неузнаваемост и влезе в серия от шест поредни спечелени гейма по пътя към триумфа в дебютния сет. Силните моменти за полякинята продължиха и във втората част, когато тя се откъсна напред в резултата с преднина от брейк, като макар и да допусна да предимството ѝ да бъде заличено, то скоропостижно подобри качеството на ударите си и поднови своето водачество, за да сложи точка на спора, класирайки родината си за полуфиналната фаза в отборния турнир.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първият 1/2-финалист е ясен: Хуркач и Швьонтек изведоха Полша до триумф над Китай на United Cup Мартин Петков
Теми:  
atp | united cup | wta | жижен жанг | ига швьонтек | кинуен женг | китай | полша | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook