Първият 1/4-финалист при мъжете: Хачанов отмъсти за Рубльов и очаква Джокович в Париж

от в 16:04 на 04.06.2023
Калоян Соколов

Карен Хачанов си осигури място в своя трети пореден 1/4-финал на ниво Голям шлем. Световният номер 11 надделя над Лоренцо Сонего с крайното 1:6 6:4 7:6(6) 6:1 и по този начин отмъсти за своя сънародник Андрей Рубльов, който в миналия кръг отстъпи в пет сета на италианеца.

Така Хачанов ще играе за втори път във финалната осмица на Ролан Гарос, а по всяка вероятност му предстои сблъсък с Новак Джокович в следващата фаза на състезанието, като досега 22-кратният шампион от Шлема води с 8:1 в преките двубои между двамата, но руснакът пази добри спомени от комбинацията между Джокович и Париж, тъй като надигра именно бившия номер едно на финала в "зала" Берси, за да завоюва единствената си Мастърс към ден днешен.

Началото беше вихрено за непоставения тенисист, който проби олимпийския сребърен медалист още на старта и му отпусна само една точка в следващите два гейма, за да удвои преднината си, повеждайки с 4:0. Впоследствие фаворитът най-после се разписа в резултата, само че неговите сили не стигнаха за нещо повече и италианецът затвори откриващия сет, постигайки трети пробив в актива си.

Сонего можеше спокойно да си осигури ранен аванс и във втората част, но пропусна цели четири брейкбола и 11-ият поставен го наказа, след като самият той отмъкна подаването на световния номер 46. Оттам насетне сервисът на руския тенисист функционираше абсолютно безотказно и много скоро имахме паритет в отделните сетове.

Третата част определено беше най-интересната в срещата, тъй като видяхме множество обрати и изключително висококачествен тенис. Двамата състезатели с лекота изграждаха бързи печеливш комбинации и никой от тях не можеше да вземе преднина до 4:4. Тогава Хачанов избухна с поредица от печеливши форхенди, за да си осигури възможност да сервира за спечелването на сета, но трепна и така се стигна до тайбрек, в който по-високоранкираният състезател навакса пасив от 0:4 точки и направи решителна крачка към спечелването на двубоя.

Италианецът пък видимо не можеше да преглътне загубения дълъг 13-ти гейм и остана без всякакви съпротивителни сили в остатъка от мача, печелейки само още един гейм и така Карен Хачанов заслужено си подпечата мястото в 1/4-финалите на Ролан Гарос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първият 1/4-финалист при мъжете: Хачанов отмъсти за Рубльов и очаква Джокович в Париж Калоян Соколов
Теми:  
atp | карен хачанов | лоренцо сонего | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook