Първият финал от 2019-а насам е факт: Мъри сломи Опелка и ще спори за трофея в Сидни

от в 10:05 на 14.01.2022
Владислав Риждов

Великолепното представяне на Анди Мъри продължава с пълна сила в Сидни и той ще спори за титлата. Шотландецът игра на много високо ниво и реализира обрат срещу Райли Опелка. В мач, продължил почти два часа и 30 минути, Анди се наложи след (6)6:7 6:4 6:4 и се превърна в първия финалист на турнира.

Първата част закономерно достигна до тайбрек, след като двамата се оказаха непоклатими от линията за сервис и печелеха своите подавания убедително. В него Опелка взе рано инициативата и реализира два минипробива, които го изведоха напред в резултата с 4:0. Тази преднина обаче не се оказа непреодолима от страна на бивишия шампион от Шлема. Мъри демонстрира за пореден път своята борбеност и успя да навакса до 5:5, но американецът показа завидно хладнокръвие в решителните моменти и скоро откриващата част отлетя в негова полза.

Вторият сет започна отлично за Мъри. Двамата първо си размениха по един бърз сервис гейм, а след това шотландецът вдигна нивото и наказа слаб сервис гейм на противника, повеждайки с 3:1. От този момент нататък контролът бе изцяло на ракетата на бившия номер едно. Той запази по категоричен начин преднината си, като на собствен начален удар загуби едва една точка до края на частта.

В решителния сет равностойната игра се запази, въпреки че и за двамата не липсваха отлични шансове да се отскубнат в резултата. В самото начало Мъри не оползотвори два брейкбола, преди на самия него да му се наложи да се справя с точки за пробив. Защитата на световния №135 обаче се оказа непробиваема и той се справи отлично с критичната ситуация - 3:3. Още в ответния гейм Анди постави под напрежение двуметровия гигант, което доведе до нови две възможности в негова полза, но Опелка също не се пречупи. В крайна сметка Мъри нанесе своя удар в деветия гейм, когато наказа слаб сервис гейм на съперника си, а впоследствие спечели на нула подаването си, за да се поздрави с първия си финал на ниво АТР от 2019-а насам.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първият финал от 2019-а насам е факт: Мъри сломи Опелка и ще спори за трофея в Сидни Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp sydney | анди мъри | обзор | райли опелка | сидни | тенис турнир в сидни

Коментари





Следвайте ни в Facebook