Първият медалист при мъжете: Музети срази финалиста от Мадрид и ликува с бронза!

от в 21:04 на 03.08.2024
Елеонора Александрова

Лоренцо Музети е бронзовият медалист при мъжете на сингъл на Олимпийските игри в Париж. Въпреки липсата на голямата звезда на Италия, Яник Синер, световният номер 16 съумя да донесе радост в родината си, ставайки първият тенисист, завоювал олимпийски медал от 1924-та година насам, побеждавайки Феликс Оже-Алиасим в малкия финал на тенис турнира в Париж с 6:4 1:6 6:3 за 2 часа и 17 минути игрово време.

Още в самото начало Музети изглеждаше по-оптимален на корта. Италианецът наложи своя разнообразен стил на игра, който впечатляваше публиката и изглеждаше, като пълен господар на корта.

Грешките на северноамериканеца улесниха допълнително задачата на полуфиналиста от Уимбълдън и още в първия гейм той си осигури преднината от един пробив. Бившият представител на топ 10 постепенно започваше да стабилизира играта си от начален удар и при ретур, а при 4:3 той изравни резултата в геймовете. Това обаче не бе достатъчно за него, тъй като след това Музети отвърна с рибрейк на нула и без да загуби гейм повече, поведе с 1:0 сета. 

Оже-Алиасим изглеждаше напълно преобразен във втората част. Световният номер 19 започваше да играе много по-смело и агресивно, за сметка на Музети, чиито разигравания започваха да губят своята ефективност. Макар и бившият номер 6 да имаше известни колебания в началото на сета, поради което италианецът имаше брейкбол при 0:2, то играта на по-нискоранкираният тенисист ставаше все по-убедително. Последваха минути на тотално превъзходство от страна на Оже-Алиасим и така той загуби само един гейм в хода на целия сет. 

Макар и канадецът да продължаваме да бъде по-агресивният на корта, то непредизвиканите му грешки позволиха на втората ракета на Италия да бъде изцяло конкурентен на съперника си. До пробив така и не се стигна и по този начин бронзовият медалист трябваше да бъде определен чрез решаващ тайбрек. Умората от предстоящите дни обаче изигра лоша шега на Оже-Алиасим в най-неприятния за него момент, понеже точно при 4:3  световният номер 16 си осигури преднината от пробив и без да допусне обрат след това, си осигури дебютния си олимпийски медал!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първият медалист при мъжете: Музети срази финалиста от Мадрид и ликува с бронза! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | лоренцо музети | Обзори | олимпийски игри | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook