Първият поставен напусна Sofia Open: Дрейпър не остави шансове на Музети в мача на кръга

от в 20:41 на 08.11.2023
Калоян Соколов

Лоренцо Музети пристигна със статута на голямата звезда на тазгодишния Sofia Open и вчера даде специална пресконференция пред българските медии, в която заяви, че се надява да спечели турнира. Това обаче няма да се случи, защото беше надигран от друга млада звезда на световния тенис, а именно Джак Дрейпър. 21-годишният британец навакса пробив пасив в откриващия сет, след което изцяло обезличи топ поставения в турнира - 7:5 6:2. Така световният номер 82 се класира за 1/4-финалната фаза, където ще бъде абсолютен фаворит срещу изнедата на турнира - Джем Илкел от Турция (световен номер 259).

Стартът беше много силен за Музети, който с лекота пускаше любимия си бекхенд по правата в действие и нижеше уинър след уинър. Дрейпър пък изглеждаше твърде пасивен и закономерно беше пробит още в откриващото си подаване. Впоследствие британецът даде всичко от себе си, за да заличи изоставането си, но по-високоранкираният играч оцеля в 10-минутен гейм и поведе с 2:0.

Постепенно левичарят демонстрира мощта на своите удари и италианецът беше сериозно притиснат от агресивната игра на опонента си, като трябваше да премине изцяло към изпълнението на слайсове. Непоставеният състезател конструираше отлично своите атаки и заслужено изравни за 4:4, а впоследствие спаси брейкбол в 11-ия гейм и затвори сета с нов пробив в последния възможен момент.

Доминацията на Дрейпър продължи във втория сет, докато Музети видимо имаше затруднения да поддържа темпото на съперника си, което доведе до бързи 3 гейма в актива на британеца. Водачът в схемата не се отказа и демонстрира креативната част от своя тенис арсенал, изпълнявайки някои съвършени къси топки, само че тези епизодични силни прояви на италианеца, далеч не му стигнаха да реализира някакъв по-сериозен обрат и заслужено се стигна до успех в полза на Дрейпър, който дори отмъкна още веднъж сервиса на 2-кратния ATP шампион.

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първият поставен напусна Sofia Open: Дрейпър не остави шансове на Музети в мача на кръга Калоян Соколов
Теми:  
atp | sofia open | джак дрейпър | лоренцо музети | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook