Първият противник на Григор в Рим е ясен: 20-годишен талант с два ATP финала

от в 20:23 на 08.05.2022
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се представи отлично на тазгодишния Мастърс в Мадрид, за да достигне до осминафиналите, където бе спрян от Стефанос Циципас, а сега му предстои да вземе участие в надпреварата от същата категория в Рим, като това ще бъде и последният турнир в програмата на нашето момче преди началото на Откритото първенство на Франция. 

Жребият отреди на родния ни представител да открие кампанията си във Вечния град с двубой срещу играч, стартирал от квалификациите, а днес стана ясно, че това ще бъде 20-годишният американец Брандън Накашима, срещу когото до този момент сънародникът ни няма изигран официален двубой.

Младокът, който е сред най-обещаващите таланти на САЩ, понастоящем заема 74-тата позиция в световната ранглиста, което е с точно 12 места под неговото върхово класиране, постигнато в края на миналата година, когато успява да достигне на два пъти до сблъсъка за титлата - в Лос Кабос и Атланта, всеки от които се състои на твърда настилка.

От началото на настоящия сезон американецът не може да се похвали с добри резултати, за което говори и негативният му баланс победи-загуби (7-9). Преди Мастърса в Рим той беше в серия от 3 поредни поражения, но в квалификациите успя да сломи съпротивата на Уго Юмбер и Камил Майхржак, за да си осигури място в основната схема.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първият противник на Григор в Рим е ясен: 20-годишен талант с два ATP финала Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook