Първият сериозен тест след контузията не е взет: Медведев "върза геврек" на Зверев в Дирия

от в 19:03 на 08.12.2022
Мартин Петков

Демонстративната надпревара Diriyah Cup се намира в разгара си, след като в сутрешната част от днешния ден се изиграха осминафиналите в състезанието, по време на които станахме свидетели на завръщането в игра на Александър Зверев, който се възстановяваше от скъсани връзки на глезена в последната половин година. Германецът обаче въпреки липсата на игрова практика в месеците от Ролан Гарос, когато се контузи, насам показа добра физическа форма и в два супертайбрек сета надделя над Доминик Тийм в повторение на финала от US Open 2020.

По този начин световният номер 12 продължи напред по пътя към наградата от 1 милион долара в арабския град, ала още на четвъртфиналите го очакваше повече от сериозно изпитание в лицето на Даниил Медведев, с когото към момента в съперничеството им личат 12 официални срещи, а балансът на победите е 6:6. Това се оказа и отличен тест за Саша, който опита да се надиграва от дъното на корта с носителя на един "мейджър" трофей и на няколко пъти напомни за представянето си отпреди травмата, ала моментната форма и класата на руснака имаха твърде голямо въздействие върху срещата и той триумфира с победата - 6:0 ... Бившата първа ракета на света с този си успех вече е полуфиналист в турнира и на крачка от финала ще се изправи срещу Стан Вавринка.

Олимпийският златен медалист на старта на двубоя зае позиция далеч зад основната линия и опитваше придава допълнителна агресия на ретурите си, търсейки бърза развръзка, което даде резултат и той достигна брейкбол. В този момент обаче сервисът на световния номер 7 заработи на присъщото си високо ниво, като Медведев отрази шанса пред противника и на свой ред си осигури такъв, който реализира чрез изключителен форхенд уинър в движение.

Впоследствие събитията досущ се повториха, след като германецът разполагаше с точка за рибрейк, ала изпрати удара си в мрежата, докато броени минути по-късно отново се пречупи на собствено подаване и разликата в полза на бившия Шлем шампион набъбна до 5:0. При това положение световният номер 12 сервираше за оставане в частта, но вниманието беше приковано от свличане на земята на московчанина, който дори се възползва от правото си за медицински таймаут, като интервенцията нагледно даде искания от Медведев резултат и той "върза геврек" на немеца.

Във втората част серията на световния номер 7 се увеличи до седем поредни гейма на сметката му, преди олимпийският златен медалист да започне да миксира в играта си с чести излизания на мрежата, с което освен че се разписа в резултата, а и поведе с пробив - 3:1. Постепенно обаче интензивността в действията на германеца поизчезна, докато константно високото равнище на бившата първа ракета на света се отрази върху случващото се и паритетът скоропостижно беше възстановен. От този момент нататък Медведев изцяло си служеше с инициативата на корта в арабския град, като макар и Саша да спечели още веднъж началния си удар, то десетият гейм се оказа решаващ, след като носителят на един "мейджър" трофей извлече максимума от грешките на противника и се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първият сериозен тест след контузията не е взет: Медведев "върза геврек" на Зверев в Дирия Мартин Петков
Теми:  
diriyah cup | александър зверев | даниил медведев | демонстративни турнири

Коментари





Следвайте ни в Facebook