Първият съперник на Григор в Маями: Квалификант, който е бил в топ 30 и го е побеждавал 2 пъти

от в 06:07 на 23.03.2023
Мартин Петков

"Слънчевият Дубъл" не стартира по искания от всички ни начин за първата ни ракета Григор Димитров, който на старта при участието си в Индиън Уелс получи контузия в коляното и беше принуден да се откаже срещу Джейсън Кублер. Това до голямо степен помрачи изпълнения с позитиви сезон до момента на най-добрия български тенисист, чиято травма все пак, за радост, не се е оказала толкова сериозна и той се готви усилено за старта на кампанията си на Мастърса в Маями.

Бившият номер три вече научи и името на първия си съперник във Флорида, като това ще бъде добре познатият му квалификант Ян-Ленард Щруф, който по-рано тази нощ се справи със съпротивата на екстравагантния Фабио Фонини. Германецът се нуждаеше от цели 2 часа и 36 минути на корта, за да подчини ветерана, но в крайна сметка се поздрави с победата в три части след 6:4 5:7 6:4, с което си гарантира да се изправи срещу 21-вия поставен в схемата.

Димитров и Щруф далеч не са се чужди, като в досегашното им съперничество откриваме цели 5 срещи, четири от които са дошли в надпревари именно от сериите Мастърс 1000, докато балансът на победите е 3:2 в полза на хасковлията. Първото им съревнование в Тура датира от далечната 2013-а година, когато Гришо надделява над немеца на състезанието в Стокхолм, на което впоследствие триумфира с дебютната титла в кариерата си. Три от останалите им четири сблъсъка идват на Мастърса в Монте Карло, където българинът на два пъти излиза краен победител, докато световният номер 103 се поздравява с успех и при срещата им в Рим отпреди четири години.

Германецът, който е висок впечатляващите 193см, не се намира в особено добър период на кариерата си, след като е далеч от рекордната си 29-а позиция в класацията на АТР, както и изминаха близо две лета от единствения му финал в Тура, датиращ от домашната му надпревара в Мюнхен през 2021-ва. Безспорно, предвид моментното състояние на двамата тенисисти, то Григор изглежда в ролята на фаворит да се поздрави с победата при шестия епизод от съперничеството си с Щруф, като в случай че контузията на родния ни представител е отминала и той съумее да разгърне пълния си потенциал на корта, навярно ще постигне втори пореден успех над въпросния опонент.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първият съперник на Григор в Маями: Квалификант, който е бил в топ 30 и го е побеждавал 2 пъти Мартин Петков
Теми:  
atp | григор | григор димитров | димитров | маями | следващ съперник | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook