Първият съперник на Григор в Монреал: Квалификант, който е шампион на Аустрелиън Оупън при двойките

от в 22:38 на 07.08.2024
Калоян Соколов

Ринки Хиджиката е първият съперник на Григор Димитров в Монреал. Австралиецът се намираше в серия от 4 поредни загуби преди Мастърс състезанието в канадския мегаполис, но в последните дни показва в пъти по-добра форма и преодоля последователно Даниел Алтмайер и местния представител Алексис Галарно, за да се класира за основната схема на надпреварата.

Днес миналогодишният шампион от Аустрелиън Оупън на двойки пък съумя да преодолее съпротивата на Таро Даниел с 6:1 7:5 и така да оформи сблъсък във втория кръг с нашата първа ракета. Любопитното е, че Григор пази възможно най-топли спомени от единствената си срещата със световния номер 74, защото Хиджиката беше един от съперниците, които българинът победи по пътя към титлата си в Бризбейн през този януари и се надяваме и този път срещата с австралиеца да е началото на един запомнящ се рейд на световния номер 10.

Самият двубой ще се проведе през утрешния ден, а наглед нашият топ състезател ще е огромен фаворит, имайки предвид, че непоставеният играч никога не е преминавал отвъд полуфиналите на ATP 250 състезание и за пръв път ще има шанса да се бори за място в третия кръг на турнир от такъв ранг.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първият съперник на Григор в Монреал: Квалификант, който е шампион на Аустрелиън Оупън при двойките Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | монреал | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook