Първият съперник на Григор в Шанхай: Белгиец, с когото играха 3 дни на Ролан Гарос

от в 14:48 на 03.10.2024
Калоян Соколов

Зизу Бергс ще е първият съперник на Григор Димитров в Шанхай. Белгиецът разочарова местните фенове, надигравайки най-добрия китайски тенисист, а именно Жижен Жанг с крайното 6:4 6:3 за 1 час и 25 минути игрово време, за да се класира за втория кръг на Мастърса в Шанхай.

Това беше едва втора победа в кариерата на Бергс в основна схема на надпревара от сериите "Мастърс" и дебютна такава на твърда настилка, а любопитното е, че Джейми Делгадо изгледа целия мач от трибуните на централния корт, така че би трябвало да изготви възможно най-добрата тактика за противойдествие от страна на световния номер 10.

25-годишният тенисист впечатлява с напредъка си през последните месеци, след като стартира сезона извън топ 130, а сега е на рекордната си 74-та позиция в световната ранглиста.

Бергс направи своя голям пробив на най-високото ниво по време на тазгодишния Ролан Гарос, където тръгна от квалификациите и в крайна сметка повали 24-ия поставен Алехандро Табийо, за да си осигури мач тъкмо с Григор Димитров, а самата среща не беше никак лесна за българина, който надделя с 3:1 сета след близо 4-часов престой на корта.

Интересна подробност от тогавашната им среща е, че тя беше прекъсвана неколкократна и продължи общо 3 дни, като накрая беше завършена под покрива на корт "Филип Шатрие", за да не се стигне до прекално забавяне в програмата.

74-ият в света определя закритите твърди кортове за своя любима настилка, а сервисът е главното му оръжие в неговия арсенал, което беше доказано днес с неговите 8 аса и над 70 процента спечелени точки на първо подаване. 

Срещата между Димитров и белгиеца ще се изиграе в съботния ден, а вие отновно ще може да в проследите в реално време, възползвайки се от линковете на нашия сайт.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първият съперник на Григор в Шанхай: Белгиец, с когото играха 3 дни на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | зизу бергс | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook