Първият жребий за сезон 2021 в WTA Тура е факт!

от в 02:20 на 05.01.2021
Калоян Соколов

Надпреварата в Абу Даби при дамите ше бъда първата за сезона в календара на WTA, а в нея ще видим редица от топ състезателките в света. Турнирът е от новата категория WTA 500 и съумя да събере в него цели четири тенисистки от топ 10.

Водачка в схемата е София Кенин, която бе избрана за най-добрата тенисистка през 2020-а година. Шампионката от Мелбърн ще открие кампанията си с квалификантка, а на четвъртфиналите би могла да срещне Гарбинье Мугрурса, докато самата испанка стартира участието си с мач срещу Кристина Младенович, което се очертава да бъде и най-интригуващото събитие в първия кръг. В същата половина се намира и Арина Сабаленка. Беларускинята ще има нелеката задача да преодолее преди това тенисистки от ранга на Онс Жабер и Елена Рибакина.

В долната половина най-висока поставена е Елина Свитолина, а световната номер 6 ще има много тежка задача още на старта, защото вероятно ще играе срещу една от сензациите на миналия сезон, а именно Фиона Феро. Украинката пък може да си гарантира двубой с Елизе Мертенс във финалната осмица, като при победа вероятно ще трябва да среще Каролина Плишкова в спор за място на финала.

Пълна схема на надпреварата в Абу Даби:

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първият жребий за сезон 2021 в WTA Тура е факт! Калоян Соколов
Теми:  
wta | жребий

Коментари





Следвайте ни в Facebook