Първите 79 от мъжката ранглиста са заявили участие за турнира в Маями

от в 17:00 на 09.02.2019
Калоян Пламенов

Всеки един от първите 79 в топ 100 на световната ранглиста е заявил участие за "Мастърс" турнира в Маями, който стартира на 18-и март и ще се играе до самия край на месеца.

Сред въпросните играчи е и Григор Димитров, който ще пропусне надпреварите в Ротердам и Акапулко заради проблеми с рамото и така ще загуби още позиции в световната ранглиста. 

При всички положения Новак Джокович ще бъде изявен фаворит и за този голям трофей, след като сръбският тенисист триумфира на финала на Откритото първенство на Австралия и завоюва третия си пореден трофей от "Шлема".

Има обаче известни съмнения около Рафаел Надал, макар че испанецът е заявил участие. Той обяви по време на една от пресконференциите си на Откритото първенство на Австралия, че ще прецени в движение дали ще му трябва почивка преди клей сезона.

Ясно е, че той ще участва в Акапулко и Индиън Уелс и не е изключено в последния момент да реши да си вземе въпросната почивка на турнира в Маями. 

Роджър Федерер от своя страна ще търси своята 4-а титла в надпреварата, след като спечели турнира през 2005, 2006 и 2017 година, а американецът Джон Иснър ще се опита да защити трофея си, но ще има адски трудна задача пред себе си.

Янкито спечели единственият си "Мастърс" трофей след успех на финала над Александър Зверев по време на миналогодишното издание на турнира, но определено от началото на сезона показва слаби резултати. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първите 79 от мъжката ранглиста са заявили участие за турнира в Маями Калоян Пламенов
Теми:  
тенис новини | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook