Първите изненади в Рим са факт! Де Минор и Хачанов напуснаха турнира!

от в 19:17 на 10.05.2021
Диана Андреева

Алекс де Минор не успя да се справи с представителя на домакините Джанлука Магер и без да печели нито сет напусна тазгодишното издание на BNL D'Italia. Магер записа една от най-големите победи в кариерата си и заслужено след едва 78 минути, прекарани на корта, се поздрави с успех - 6:4 6:3. В спор за място на 1/8-финалите италианецът очаква победителя измежду Лоренцо Сонего и Гаел Монфис. 

Неочакваното поражение на младока дойде след слабо изигран мач, изпълнен с немалко непредизвикани грешки и нестабилен начален удар. Не за първи път през сезон 2021 Де Минор допуска изненадваща загуба още в началните кръгове на ATP турнирите, а австралиецът е далеч от нивото, което показваше през последните няколко месеца на миналата година. 

Днешният успех несъмнено ще остави следа в съзнанието на Джанлука Магер. Италианецът показа много високо ниво на игра и записа първа победа в основната схема на Masters 1000 турнир, коята дойде именно пред неговите сънародници и приятели в родината му. Световният номер 90 участва в надпреварата с уайлдкард, а несъмнено организаторите заслужено са му предоставили тази възможност, но дали силите му ще достигнат за още един успех в Рим предстои да разберем. 

Друго неочаквано поражение допусна световният номер 24 Карен Хачанов. Силите на руснака не достигнаха, за да се справи с квалификанта Федерико Делбонис и след трисетова битка той отстъпи с 6:3 4:6 0:6. По този начин Делбонис си осигури място на 1/16-ина финалите на BNL D'Italia, а там му предстои едно също толкова трудно препятствие в лицето на 12-ия поставен Давид Гофен. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първите изненади в Рим са факт! Де Минор и Хачанов напуснаха турнира! Диана Андреева
Теми:  
алекс де минор | карен хачанов | рим 2021 | федерико делбонис

Коментари





Следвайте ни в Facebook