Първото изпитание пред Григор в Марсилия: Световният №34, над когото българинът няма победа

от в 23:34 на 06.02.2024
Мартин Петков

Григор Димитров научи името на първия си съперник за АТР 250 турнира в Марсилия, където в четвъртък предстои да открие кампанията си. Най-добрият български тенисист, който има статута на втори поставен в схемата, стартира участието си в надпреварата директно от втория кръг, като в хода на днешния ден се изигра сблъсъкът от началния етап на състезанието, целящ да определи съперника на родния ни представител. В него един от основните представители на следващото поколение - Себастиан Корда, се наложи над квалификанта Юго Грение след малко над два часа, сломявайки го с крайното 6:3 2:6 7:6(3), като по този начин записа юбилейната си победа номер 100 на ниво АТР и си гарантира да се изправи срещу първата ни ракета.

Кариерата на 23-годишния американец, чийто баща Петр Корда е бивш шампион от Аустрелиън Оупън, е изпълнена с възходи и падения, като младежът към момента макар и зад гърба си да има четвъртфинал в Големия шлем, както и една АТР титла, то все така не успява да се установи сред големите имена в тенис елита. Корда към днешна дата е ранкиран под номер 34 в световната ранглиста, докато рекордното му класиране датира от края на 2023-та, когато заемаше по-престижното 23-то място в подреждането.

Съперничеството на американеца и Гришо, които оформиха тандем за турнира в Бризбейн в началото на сезона и дори достигнаха четвъртфиналите в карето, ни разкрива едва една досегашна среща помежду им, при която тогава тъкмо изгрелият талант Себи се наложи над българина в сблъсък от надпреварата във Вашингтон през 2022-ра година. Представянето на двамата в хода на настоящата тенис кампания обаче е в двете крайности и докато Корда продължава да търси себе си на корта, то за Димитров смело можем да кажем, че ни радва с навярно върховото си равнище и след титлата в Бризбейн, изглежда устремен към нов трофей и така бленуваното завръщане в световния топ 10.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първото изпитание пред Григор в Марсилия: Световният №34, над когото българинът няма победа Мартин Петков
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | марсилия | себастиан корда | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook