Първото изпитание за Григор във Вашингтон: Световният №60, който детронира Надал на АО

от в 05:10 на 01.08.2023
Мартин Петков

Григор Димитров предстои по-късно в хода на днешния ден да постави началото на американското си турне и на сингъл, след като късно снощи стана ясно името на първия му съперник на АТР 500 турнира във Вашингтон. В един от откриващите мачове за надпреварата домакинският представител Макензи Макдоналд съумя напълно рутинно да се справи със съпротивата на някогашния член на топ 10 Диего Шварцман, като се нуждаеше от малко над час игра, за да фиксира крайното 6:3 6:3.

По този начин американецът оформи двубой във втория кръг на състезанието между себе си и първата ни ракета. Самият Макдоналд пък към момента далеч не се радва на най-добрия си сезон в АТР Тура и до голяма степен тазгодишната му тенис кампания се свързва с това, че именно той детронира Рафаел Надал на Аустрелиън Оупън, като сред останалите му резултати откриваме едва един полуфинал, дошъл наскоро на турнира в Ийстбърн.

Американецът към днешна дата е ранкиран под номер 60 в световната ранглиста, докато най-доброто му класиране датира от началото на 2022-ра година, когато заема 48-ата позиция в подреждането. Несъмнено най-голямото постижение в кариерата на Макдоналд пък идва именно на надпреварата във Вашингтон отпреди две лета, когато той достигна дебютния и засега единствен АТР финал, но в спора за титлата отстъпи пред Яник Синер.

В историята на съперничеството между световния номер 60 и Димитров пък откриваме две предишни срещи, като на сметката на всекиго от тях фигура по един успех. Победата за българина идва на Аустрелиън Оупън през 2018-а година в петсетова драма, докато впоследствие в хода на миналия сезон американецът взе своя реванш, при това на родна земя в Маями. Днешната им битка пък предразполага към това да видим наглед нов равностоен сблъсък между двамата, като очакванията към Гришо са да пренесе страхотната си форма от тревата и върху твърдата настилка, за да вземе превес в директните си срещи с въпросния опонент и да даде мечтан старт на кампанията си в Северна Америка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първото изпитание за Григор във Вашингтон: Световният №60, който детронира Надал на АО Мартин Петков
Теми:  
atp | вашингтон | григор | григор димитров | димитров | макензи макдоналд | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook