Първото препятствие пред Григор в ИУ: Непознат съперник, който не спира да прогресира

от в 00:38 на 09.03.2023
Мирела Николова

Началото на първата за годината надпревара от сериите Мастърс 1000 вече бе поставено през днешния ден, в който бе определен тенисистът, срещу когото Григор Димитров ще открие кампанията си в петък. Родният ни представител е поставен под №21 в схемата, което му позволява да почива на старта и да стартира участието си от втория кръг, където негов съперник ще бъде световният №75 Джейсън Кублер.

За да си осигури среща с нашия сънародник, в откриващия си двубой австралиецът трябваше да преодолее съпротивата на Лоренцо Сонего (№60 в света). Непредизвиканите грешки от ракетата на Кублер надделяха над печелившите му удари, но ключът към успеха му се криеше в устойчивостта му в решителните моменти, когато съумяваше да извади на показ най-доброто, на което е способен, докато Сонего именно тогава се пропукваше. Така роденият в Бризбейн състезател успя да наложи волята си след близо 2 часа игра, оформяйки крайното 6:4 7:6(4), което му гарантира сблъсък с първата ни ракета в следващия етап.

Прогресът на 29-годишния Кублер от средата на 2022-ра насам не спира, а атестат за сериозното развитие, което претърпя австралиецът, е фактът, че той стартира миналогодишния сезон извън топ 200, а преди 10 дни се изкачи до рекордното за себе си 71-во място в световната ранглиста. Той може да се похвали също с достигане до осминафиналите на последното издание на Уимбълдън, а най-високото му постижение в турнирите, провеждащи се под егидата на АТР, е полуфиналът му от състезанието в Нюпорт, по пътя към който надделя над Феликс Оже-Алиасим.

До този момент Димитров и Кублер не са се изправяли един срещу друг в официален двубой, а началният час на предстоящата им среща тепърва предстои да стане ясен.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първото препятствие пред Григор в ИУ: Непознат съперник, който не спира да прогресира Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | джейсън кублер | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook