Пуй постигна нов ценен успех след обрат срещу Хачанов; Баутиста Агут безкомпромисно сложи край на приказката на Кецманович

от в 03:30 на 16.08.2019
В
Люка Пуй постигна нова ценна победа днес, за да се класира за четвъртфиналите в Синсинати, където французинът го очаква евентуален сблъсък със супер фаворита и световен номер едно - Новак Джокович. Жертва на Люка днес стана Карен Хачанов, който отстъпи след 6:7(3) 6:4 6:2.

Пуй затвърди впечатленията за афинитета си към бързия северноамерикански хард, като днес французинът изнесе наистина страхотна тенис продукция. С всеки изминал сет Люка заиграваше все по-добре, като той имаше и два сетбола при 5:3 в откриващата част, но Хачанов демонстрира железни нерви, за да се измъкне от опасностите си, а впоследствие и да надделее в тайбрека.



Въпреки загубата на сета, Пуй се мобилизира и нанесе ранен пробив в последвалата част, който му бе достатъчен, за да изравни резултата на срещата, а французинът заиграваше все по-категорично, почти неоставяйки никакви шансове на своя съперник за каквото и да било.

31-вият в света реши изхода на третия сет преждевременно, след като поведе на бърза ръка с 4:0, като скоро след общо малко под два часа на корта той се озова на четвъртфиналите в Синсинати.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1162128509323624449?s=20

След екзактно един час игра Роберто Баутиста Агут пък сложи край на приказката на младия сърбин - Миомир Кецманович, след разрушителното 6:1 6:2. Испанецът го чака сблъсък с Ришар Гаске.



Миомир достигна до общо две възможности за ранен пробив в първия сервис гейм на Баутиста Агут за двубоя, но младокът не съумя да оползотвори нито един от тези брейкболи. Като цяло това бе и всичко, до което той съумя да се добере в този сет, тъй като 11-тият в света спринтира към преднина от 5:0 гейма, която му бе достатъчна, за да се доближи на сет от крайния успех.



Втората част се оказа идентична, след като Баутиста Агут отново се поздрави с внушителна серия от последователно спечелени геймове, за да поведе този път с 4:0. Силите на Кецманович достигнаха, за да запише едва още два гейма на сметката си в този двубой, а след поредното си безметежно подаване испанецът се превърна в категоричния победител.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пуй постигна нов ценен успех след обрат срещу Хачанов; Баутиста Агут безкомпромисно сложи край на приказката на Кецманович В

Коментари





Следвайте ни в Facebook