Пуй се представи достойно, но не успя да измъкне сет от Федерер

от в 23:08 на 06.07.2019
В
Роджър Федерер срещна известни трудности срещу достойно представилия се днес Лука Пуй, но все пак швейцарецът постигна чиста победа над съперника си - 7:5 6:2 7:6(4). На осминафинал на Уимбълдън ,,Маестрото" ще срещне Матео Беретини в очертаващ се изключително интригуващ сблъсък.

През първия сет сервиращите доминираха, макар че именно Федерер трябваше да отразява по един брейкбол, сервирайки при 3:3, както и при 5:5. Опитният швейцарец се справи с трудностите, като в последвалия гейм Пуй изпита леки колебания и веднага бе наказан, губейки откриващата част.

През втория сет Федерер имаше изцяло надмощие върху случващото се на корта, като ,,Маестрото" не пропускаше и да се отчете с редовните си ,,магически" изпълнения:

https://twitter.com/Wimbledon/status/1147564122046902272

Вторият поставен все повече отпускаше ръката, а това носеше само и единствено лоши новини за мотивирания французин, който просто бе сразен във втория сет. Пуй обаче не сведе глава и повиши нивото си в третия сет особено на начален удар. Лука започна лека-полека да намира и ударите си от основната линия, но всичко това му бе достатъчно едва за достигане до тайбрек, където Федерер дръпна с минибрейк от рано и бе непоклатим на точките на свой сервис, а след поредното спечелено разиграване осемкратният шампион на Уимбълдън отбеляза и своята 350-та победа на турнири от ниво Голям Шлем.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пуй се представи достойно, но не успя да измъкне сет от Федерер В

Коментари





Следвайте ни в Facebook