Пъзелът започва да се нарежда: Ясен е първият участник на тазгодишния Laver Cup

от в 19:50 на 02.02.2023
Калоян Соколов

Laver Cup се превърна в същински тенис феномен още от първото си издание и е далеч повече от просто едно демонстративно шоу. Отборите на Европа и Света ще се сблъсъкат за шести пореден път през 2023-та година, като този път Ванкувър ще се превърне в арена на битките между най-добрите състезатели на планетата.

Събитието ще се проведе между 22 и 24 септември, а вече е известно името на първия тенисист, който ще се включи в турнира. Това ще е местният любимец Феликс Оже-Алиасим, чиято роля беше изключително ключова в дебютната победа на Света над европейците през миналата година. Тогава канадецът донесе шест точки на тима си в решителния ден на съревнованието, след като заедно с Джак Сок надиграха Матео Баретини и Анди Мъри, а впоследствие младокът победи самия Новак Джокович.

Тепърва пък ни предстои да разберем кои ще са останалите 11 редовни играчи и 2 резерви, които ще се включат в битката за трофея, като капитаните Джон Макенроу и Бьорн Борг ще имат последната дума по въпроса. Очаква се тепърва да разберем и дали Роджър Федерер ще се завърна в състезанието, с което сложи край на своята кариера, защото неведнъж загатна как би искал в близко бъдеще да заема наставническа роля в състава на Европа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пъзелът започва да се нарежда: Ясен е първият участник на тазгодишния Laver Cup Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | любопитно | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook