Радост за домакините: 20-годишна квалификантка изхвърли сребърната медалистка от Париж

от в 09:14 на 14.08.2024
Елеонора Александрова

Сребърната медалистка от Париж, Дона Векич, претърпя неочаквано поражение още в първия кръг на турнира в Синсинати. Световната номер 65, Ашлин Крюгер, която направи впечатляващи пресявки, елининирайки Наоми Осака, съумя да се справи с още още една елитна състезателка в лицето на сребърната медалистка от Париж - 5:7 7:6(4) 6:2 за 2 часа и 55 минути игрово време.

Още в самото начало двете тенисистки ни предложиха равностоен сблъсък. Векич действаше много агресивно и можеше да пробие още на старта, но Крюгер успя да спечели подаването си, а впоследствие самата тя имаше брейкбол и се възползва от него. Всичко вървеше по план за по-нискоранкираната тенисистка до 4:2 в нейна полза, когато тя тябваше да вземе медицинско прекъсване, а в резултат на това 16-тата поставена съумя да обърне сета в своя полза, печелейки 5 от следващите 6 гейма.

Втората част започна обещаващо за балканската тенисистка, която реализира пробив още в първия сервис гейм на квалификантката и изглеждаше като сигурната победителка в мача. 20-годишната Крюгер обаче бързо отвърна с рибрейк, а изведнъж самата номер 22 започна да не се чувства оптимално на корта и поиска медицинска помощ. Всек пак Векич стисна зъби и доведе нещата до тайбрек, който започна с четири поредни минибрейка. След 2:2 обаче американката пое инициативата и запазвайки високо темпо на игра, изравни резултата в сетовете.

Фавиротиката изглеждаше изключително изморена във финалната част и в резултат на това допускаше множество непредизвикани грешки, за разлика от по-младата ѝ опонентка, която летеше по корта. Това позволи на Крюгер не само да реализира пробив в първия гейм от сета, но и да удвои аванса си при 4:2, за да успее квалификантката да запише една от най-големите победи в кариерата си!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Радост за домакините: 20-годишна квалификантка изхвърли сребърната медалистка от Париж Елеонора Александрова
Теми:  
wta | дона векич | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook