Радукану бе на крачка от провал срещу 184-тата, но оцеля при дебюта си на Ролан Гарос

от в 21:18 на 23.05.2022
Мирела Николова

Ема Радукану се превърна в голямата изненада на миналия сезон, когато, тръгвайки от квалификациите, триумфира на Откритото първенство на САЩ, но оттогава насам резултатите ѝ са повече от разочароващи. Днес тя бе напът да допусне ново ранно поражение, ала показа борбеност и съумя да пречупи съпротивата на 17-годишната Линда Носкова, за да осъществи обрат, оформяйки крайното 6:7(4) 7:5 6:1. Така тя се класира за втория етап на надпреварата, където я очаква среща с Александра Саснович.

Двубоят стартира отлично за британката, която, възползвайки се от напрежението у Носкова, спечели още дебютното противниково подаване, а впоследствие достигна до нови три поредни брейкбола. Точно тогава обаче чешката представителка значително стабилизира представянето си и не само че отрази шансовете, но и съвсем скоро върна брейка - 2:2. Веднага след това Носкова отново допусна да се стигне до инкасиране на пробив, но в следващите минути съумя да намери своя ритъм и уинърите от нейна страна изобилстваха. Успявайки да наложи своя ритъм на игра, тя навакса изоставането си и възвърна паритета за 4:4.

Равенството се запази до самия край на сета, поради което изходът от него трябваше да бъде решен в тайбрек. Там агресивният подход на световната №184 ѝ носеше множество дивиденти и често предизвикваше неточности от страна на младата състезателка, в следствие на което чехкинята спечели последните 4 точки в дългия гейм и поведе в отделните части.

Вторият сет предложи не по-малко обрати, тъй като на два пъти Носкова повеждаше с пробив аванс, но във всеки един от случаите Радукану наваксваше изоставането си и успяваше да се задържи в резултата въпреки неубедителното си представяне. В ударите на шампионката от US Open липсваше дълбочина, което позволяваше на чехкинята да поема инициативата в разиграванията и да дочаква грешка от отсрещната страна. В решаващите моменти на сета обаче британката сведе пропуските си до минимум, което незабавно наклони везните в нейна полза и след пробив в последния възможен момент тя осъществи брейк, сложил точка на тази част.

Устремът на Радукану се пренесе в третия сет, където нивото в играта на по-нискоранкираната тенисистка драстично спадна и това позволи на тийнейджърката да поведе с ранен пробив и 4:1. Веднъж поела контрол върху резултата, световната №12 не направи нито крачка назад по пътя си и с всяка изминала минута подобряваше играта си, за да може да дублира аванса си от брейк и впоследствие да затвори двубоя в своя полза след 2 часа и 40 минути престой на корта.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Радукану бе на крачка от провал срещу 184-тата, но оцеля при дебюта си на Ролан Гарос Мирела Николова
Теми:  
wta | ема радукану | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook