Радукану за честите треньорски смени: Задавам много въпроси, а те нямат отговорите на тях

от в 17:00 на 25.10.2023
Калоян Соколов

Кошмарен. Това е точната дума, с която да опишем настоящия сезон на Ема Радукану, като тя загуби мястото си в топ 100 и споменът за безстрашната тийнейджърка, която сензационно спечели титлата на US Open преди две години, избледняваше все повече. Оттогава насам Радукану се раздели с 5 различни треньори и премина през серия от травми, пропускайки последните 6 месеца в WTA Тура.

Бившата номер 10 обаче категорично отказва да поеми вина затова, че е сменила толкова много специалисти за подобен кратък период от време и заяви открито, че те не са могли да задоволят нейното любопитство в хода на тренировъчния процес и това е било в основната на честите рокади в щаба ѝ:

"Винаги съм задавала много въпроси на своите треньори и те невинаги можеха да им отговорят, което може би доведе до раздялата ми с тях. Това е нещо, което винаги съм правела. Ще продължавам да ги провокирам и да им задавам въпроси, за да предизвиквам тяхното мислене. Не съм някоя, на която просто можеш да кажеш какво да прави и тя да се подчинява. Искам да разбера защо е нужно да направя конкретното нещо и чак тогава да изпълни дадените указания или съвети - разказа 21-годишната тенисистка пред Eurosport.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Радукану за честите треньорски смени: Задавам много въпроси, а те нямат отговорите на тях Калоян Соколов
Теми:  
wta | ема радукану | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook