Радулов срази играч стигал до тайбрек с Джокович в Монако и е на най-големия си 1/2-финал!

от в 00:30 на 28.09.2024
Калоян Соколов

Илиян Радулов се класира за дебютния си 1/2-финал на най-високата категория "Фючърси" - M 25. Тийнейджърът направи страхотен дебют за българския отбор в Купа "Дейвис" преди 2 седмици, когато надви Хуан Фуентес Васкес с 6:1 6:2 и даде началото на обрата за нашия тим срещу Ел Салвадор.

19-годишният талант пък се представя също толкова успешно и на професионалните турнири при мъжете, като не спира да прогресира при своята дебютна година в Тура и заслужено през днешния ден изкачи нов собствен личен връх, достигайки до финалната четворка на клея в испанския град Сабадел.

Интересното е, че Радулов допусна поражение в третия квалификационен кръг на състезанието, но попадна в основната схема като "щастлив губещ" и там в първия кръг победи същия състезател, който го спря в пресявките, а именно французина Самюел Бросе.

Впоследствие Илиян постигна страхотен триумф над 8-ия поставен Раян Нейбюр (световен номер 426), а днес световният номер 737 преодоля съпротивата  и на 2-кратния Чаланджър шампион - Иван Гахов.

4-ият поставен съвсем наскоро игра финал в Добрич, а безспорно победата на българина над него е най-ценната в кариерата му, имайки предвид, че Гахов е бивш номр 130 в световната ранглиста и през миналата година достигна до втория кръг на Мастърса в Монте Карло, където дори вкара първия сет на мача си с Новак Джокович в тайбрек.

Нашият сънародник се пребори за спечелването на откриващия сет с пробиви в петия и деветия гейм, но Гахов отговори на предизвикателството във втората част, осъществявайки брейк за аванс от 4:3, който задържа до последно и изравни общия резултат.

В решителния сет обаче Радулов беше категоричен и със серия от пет поредни гейма си гарантира крайния успех - 6:3 4:6 6:1 за 2 часа и 25 минути игрово време. Победата ще позволи на родния ни представител да се доближи максимално до дебют в топ 700, а утре той ще премери сили с испанеца Николас Алварес Варона (световен номер 433).

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Радулов срази играч стигал до тайбрек с Джокович в Монако и е на най-големия си 1/2-финал! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | илиян радулов | Обзори | сабадел | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook