Рафа Надал е финалист в Рим за 12-ти път след двусетов успех над Опелка!

от в 18:40 на 15.05.2021
Петър Томов

Рафаел Надал ще спори за десетия си трофей от Мастърс турнира в Рим след като на полуфинала се наложи с 6:4 6:4 над приятната изненада в надпреварата Рейли Опелка. Матадорът изигра най-силният си мач от началото на седмицата и контролира изцяло събитията на корта, спечелвайки мнозинството от точките в продължилите повече от 5 удара разигравания. Опелка от своя страна разчиташе предимно на добрия си начален удар, който му донесе 88 точки директно от сервис в хода на надпреварата, но срещу Кралят на клея това се оказа недостатъчно. 

Американецът стартира по-уверено срещата и имаше 4 възможности за пробив в четвъртия гейм, с които да затвърди по-силните си изяви в началните минути на двубоя. Надал успя да си спечели подаването в оказалия се впоследствие най-дълъг гейм в срещата, преди от своя страна да достигне до брейкбол в последвалия пети гейм. За разлика от опонента си, испанецът беше безкомпромисен и реализира единствения пробив в частта, която впоследствие затвори след три сервис гейма на нула.

Вторият сет премина изцяло под диктовката на сервиращите с изключение на третия гейм, в който Опелка допусна серия от непредизвикани грешки. От тях се възползва Надал и с третата възможност за пробив, до която достигна в гейма, успя да се откъсне фатално в частта. До края нито един от двамата не достигна до брейкбол и след час и 33 минути игра, Матадорът успя да сложи точка на спора, за да запише победа в юбилейния си мач №500 на клей (458 победи и 42 поражения). В спора за титлата, Рафа ще се изправи срещу победителя от дуела между световния №1 Новак Джокович или представителя на домакините Лоренцо Сонего.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рафа Надал е финалист в Рим за 12-ти път след двусетов успех над Опелка! Петър Томов
Теми:  
рафаел надал | рейли опелка | рим 2021

Коментари





Следвайте ни в Facebook