Рафа Надал: Искрено се радвам на партньорството между Феликс и чичо ми

от в 03:39 на 12.04.2021
Калоян Соколов

Може би най-гръмката новина от света на тениса в последните дни е завръщането на Тони Надал в Тура и то като треньор на Феликс Оже-Алиасим. Специалистът спря да пътува с племенника си Рафаел преди няколко сезона, защото не издържаше на сериозния стрес и повери Матадора изцяло в ръцете на Карлос Моя.

Тони обаче продължаваше да бъсе основна фигура в академия "Рафаел Надал", където помагаше на младите играчи да се усъвършенстват, а Оже-Алиасим на няколко пъти имаше шанса да гостува във въпросното съоражение за съвместни спаринги с Рафа, а младокът остава силно впечатлен от съветите на Тони Надал и му предлага съвместно сътрудничество, което бива прието от испанеца и двамата започват работата си заедно още от тазгодишния Мастърс в Монте Карло.

Самият 20-кратен шампион от Шлема бе запитан днес какво мисли за новото предизвикателство на неговия чичо, а световният номер три отвърна следното на въпроса:

"Много се радвам и за двамата. Тони има много богат опит и разполага с тонове знания за тениса, които определено ще бъдат само от полза на Феликс. Не виждам никакъв проблем те да бъдат заедно и нямаше нужда дори да бъда питан от чичо си по този казус. Благодарен съм му за всичко, което ми е дал и Алиасим определено има късмет да има такъв човек до себе си. Радвам се, че ще виждам Тони по-често, след като вече е обратно в Тура" - призна манакорецът.

Източник: Tennis Majors

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рафа Надал: Искрено се радвам на партньорството между Феликс и чичо ми Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервю | любопитно | монте карло | рафаел надал | тони надал | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook