Рафа Надал за предстоящия турнир в Барселона и формата си (видео)

от в 12:55 на 23.04.2019
В
Рафа Надал е готов за битка в един от любимите си турнири и се надява да подобри формата си занапред през сезона.

В интервю пред ATP в Барселона, където Рафа има главоломните 58 победи от 61 мача, кскто и общо 11 трофея, той заяви:

"Вярно е, че още не съм спечелил титла през този сезон, но играх финал в Мелбърн, достигнах до полуфинали в Индиън Уелс и Монте Карло. Годината не е лоша - намирам се на трето място в класирането за Лондон, въпреки че имах повече проблеми, отколкото би ми се искало", призна Надал.



В Монако "Матадора" се завънра от контузия, заради която се отказа в Индиън Уелс по-рано през сезона. За изминалия турнир в Монте Карло той призна: "Изиграх един от най-слабите си мачове на клей. Това е реалността."

"В Монте Карло направих стъпка напред от гледна точка на ситуацията, в която се намирах ден по-рано. Пропуснах добра възможност да започна сезона на клей по фантастичен начин. Турнирът в Барселона е много специален, той е част от моята история и историята на тениса” добави испанецът. Именно в каталунския град Рафа има специален повод за мотивация, а именно централният корт на турнира, кръстен на “Матадора” - “Писта Рафа Надал”.

"Сега задачата ми е да намеря себе си. През последните 18 месеца твърде много пъти ми се наложи да спирам, имах възходи и падения извън тенис корта, а така и изгубвах ритъм и постоянство. Това се е случвало и преди, след което нещата са се подреждали. Всичко случило се изглежда вече забравено, надявам се да заиграя добре. Ако не тук, това ще стане в Мадрид, в Рим или в Париж", подчерта “Матадора”.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рафа Надал за предстоящия турнир в Барселона и формата си (видео) В

Коментари





Следвайте ни в Facebook