Рафаел Надал: Хората от някои държави не разбират от тенис

от в 15:41 на 12.01.2020
Петър Колев


Рафаел Надал отправи остра критика към сръбските фенове след загубата си от Новак Джокович на финала на ATP Cup. Световният №1 имаше възможността да поднесе трофея на ATP Cup на своята страна след като неговият сънародник Роберто Баутиста Агут се справи с Душан Лайович в първия мач на сингъл.

Надал загуби от Джокович макар, че беше изключително равностоен през втория сет, с резултат 6:2 7:6(4) пред публика, в която мнозинството се състоеше от сръбски фенове. Още по време на мача си личеше, че Матадора не е доволен от ликуващата публика, саркастично показвайки палец нагоре след като беше пробит за втори път в първия сет.

Запитан относно феновете на отбор Сърбия след загубата си, Надал заяви: "Понякога хората от някои страни просто не разбират същността на тениса. Те си мислят, че това е футбол. Атмосферата в тениса е различна. В някои моменти на мача респектът у публиката спрямо нас просто отсъстваше."

Надал пропусна решаващия мач на двойки, тъй като беше заменен от Фелисиано Лопес, който си партнира с Пабло Кареньо Буста срещу тандема на Новак Джокович и Виктор Троицки.

https://twitter.com/ATPCup/status/1216343531880697856?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рафаел Надал: Хората от някои държави не разбират от тенис Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook