Рафаел Надал може да се завърне на корта в понеделник, Джокович ще трябва да почака

от в 12:55 на 11.05.2020
Анисия Стоева


Световният номер две Рафаел Надал е един от малкото късметлии, които могат да се завърнат на кортовете в Испания от 11-ти май. Водачът в ранглистата Новак Джокович и някои други играчи в Испания нямат този късмет, тъй като повечето области все още са с много затегнати мерки.

Етап 0 забранява на тенисистите да са на корта, докато Етап 1 позволява възобновяване на тренировките. Регионът на Академията на Рафаел ще премине в Етап 1 от понеделник, което позволява на испанецът да възобнови тренировки.

Надал

Понастоящем Джокович се намира в Марбея, която още е в Етап 0, което означава, че сърбинът не може да се завърне на тенис корта. И двамата обаче посетиха игрищата по-рано тази седмица с грешното убеждение, че тенис през Етап 0 може да се играе.

Надал

Други тенисисти, на които не им е позволено да възобновят тренировки са: Алехандро Давидович, гражданин на Коста дел Сол; Роберто Баутиста Агут, който се намира в Кастейон; Пабло Кареньо Буста, който поиска разрешение от Испанската тенис федерация да се премести от Барселона в Академията в Аликанте; и Пабло Андухар, който е във Валенсия. Всички тези региони остават в Етап 0 до второ нареждане и играчите ще трябва да чакат разрешение за зaвръщане по кортовете.

Надал

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рафаел Надал може да се завърне на корта в понеделник, Джокович ще трябва да почака Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook