Рафаел Надал пропуска остатъка от сезон 2021!

от в 13:52 на 20.08.2021
Диана Андреева

Рафаел Надал се оттегли от Тура до края на сезон 2021! Испанецът е принуден да вземе това неприятно решение, тъй като е измъчван от контузия и далеч не се чувства комфортно на корта, както съобщи самият той в Twitter. Там той се извини на своите почитатели и съобщи, че планира да се завърне през следващата година, а ето какво точно съобщи той в изявлението си:

"Здравейте, приятели. Искам да ви съобщя, че ще се наложи да пропусна остатъка от сезон 2021. Ако трябва да бъда честен, вече повече от една година страдам от сериозни проблеми и мисля, че е време да отделя време на този проблем. Обсъдих ситуацията с най-близките си хора и стигнах до извода, че това ще бъде най-правилното решение.

Пропуснах много важни събития тази година - Уимбълдън, Олимпийските игри, а сега ще пропусна и много други. Но е за добро. Но болката ме спира и не ми позволява да играя тенис по начина, по който ми се иска, което по никакъв начин не ме задоволява.

Нуждая се от известно време почивка, за да мога наистина да се възстановя. Трябва да излекувам контузията си до толкова, че да мога да празнуваме без нищо да застава на пътя ми. Тази травма е част от живота ми от 2005 година насам и никога не съм успявал да се излекувам напълно. Тя има сериозно влияние върху кариерата и резултатите ми през всички тези сезони, но сега ситуацията е далеч по-влошена и затова е нужна само и единствено почивка.

Нямам търпение да се завърна обратно на корта и наистина съм ентусиазиран да разбера какво точно ме очаква в бъдеще. Имам силно желание да продължа да практикувам любимия си спорт и да се състезавам наред с останалите играчи.

Благодаря ви предварително за подкрепата и милите думи. Искам да знаете, че много ви обичам и именно в моменти като този съм най-брагодарен, че ви има. Обещавам, че ще работя усилено и ще се завърна на корта, за да ви нося нови поводи за радост.", завърши Рафа. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рафаел Надал пропуска остатъка от сезон 2021! Диана Андреева
Теми:  
atp | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook