Рамос-Виньолас се поздрави с трофея в Кордоба след изключителен обрат!

от в 03:40 на 07.02.2022
Мартин Петков

Алберт Рамос-Виньолас определено не е във формата на живота си. Допуснал загуба в първи кръг на Аустрелиън Оупън, испанецът пое към Южна Америка, с намерението да сложи края на негативната си серия. Световният номер 44 е носител на три трофея от Тура, всичките на клей, последният от които завоюва в Ещорил през изминалия сезон. Рамос-Виньолас демонстрира и тази вечер защо е познат като един от бойците през последното десетилетие, правейки изключителен обрат срещу Алехандро Табийо с 4:6 6:3 6:4 във финала на турнира в Кордоба, за да се поздрави с четвъртата си титла. 

Двамата левичари се ,,захапаха" още от първата точка. Първи несигурност показа испанецът, но запазвайки спокойствие, отрази брейкбол, за да излезе от трудната ситуация. Още в идното подаване на чилиеца, неточностите заваляха от неговата страна на мрежата, като след маратонски гейм Рамос-Виньолас успя да се поздрави с пробив аванс. Спадът се оказа неизбежен при испанеца, което бе добре дошло за световния номер 144 и той възстанови паритета. Табийо веднъж изравнил, заиграваше все по-добре с всяка следваща точка, за да се стигне до десетия гейм, когато квалификантът опражни натиск при съперниковото подаване, за да предизвика грешка от страна на испанеца, която му донесе и откриващия сет във финала.

Втората част стартира със слабо представяне на начален от страна на двамата левичари, което допринесе за бърза размяна на пробиви. Кризата в играта на Табийо определено се виждаше, от което позитиви извлече испанецът, принуждавайки го да сбърка в близост до мрежата, за да вземе брейк аванс. Краят при неточностите от ракетата на чилиеца не изглеждаше близо, докато Рамос-Виньолас стоеше в изчакваща позиция, печелейки точките си лесно, което му позволи да стигне до сетбол, който реализира с хубав форхенд, за да изравни резултата в отделните части.

Табийо, абстрахирал се от грешките си в отминалия сет, започна ударно решителната част, след като проби в първия гейм, виждайки, че опонетът му изпитва неразположение. Натискът от страна на чилиеца стана все по-голям, като той успя да увеличи преднината си с втори пробив. Познат като боец в хода на кариерата си, испанецът не преклони глава нито за момент, заигра блестящо, предизвиквайки неточности в играта на своя противник, което минути по-късно му помогна да възстанови равенството в резултата. Мигновен спад на испанеца предостави възможност за решетилен пробив на Табийо, ала световният номер 44 за пореден път оцеля. Нервите на чилиеца бивайки опънати до краен предел, означаваха грешки от неговата страна на корта, което спомогна на Рамос-Виньолас да стигне до шампионска точка, реализирана след грешка на опонента му, за да се поздрави с трофея след близо тричасова битка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рамос-Виньолас се поздрави с трофея в Кордоба след изключителен обрат! Мартин Петков
Теми:  
atp | алберт рамос-винолас | алехандро табийо | атп кордоба | трофей

Коментари





Следвайте ни в Facebook