Рамос-Виньолас ще играе на втори пореден финал в рамките на една седмица!

от в 17:24 на 02.08.2019
В
Алберт Рамос-Виньолас продължава да впечатлява с формата си от последните няколко седмици! Испанецът изоставаше с пробив пасив в откриващия сет на двубоя, но съумя да се ,,окопити" и в крайна сметка надделя над младия си съперник - Каспър Рууд, в последователни сетове в полуфиналния си мач в Кицбюел след крайното 7:5 6:4. По този начин Алберт се класира на втория си пореден финал само в рамките на една седмица, след като през изминалата неделя той триумфира на надпреварата в Гщаад.

Срещата започна с два разменени пробива, преди Рууд да ,,поеме юздите" върху резултата на мача, реализирайки нов брейк и повеждайки с наглед убедителното 4:1. Испанецът изглеждаше леко уморен и на моменти видимо взимаше прибързани решения, докато неговият опонент се представяше на високо ниво, а ударите му бяха изпълнени с впечатляваща плътност.



Рамос-Виньолас обаче не бе казал последната си дума, тъй като испанецът започна да настройва отиграванията си именно когато най-много се нуждаеше от това. Дойде ред на началото на обрата, когато норвежецът сервираше за успеха в първата част при 5:3, като след разочароваща двойна грешка и няколко неточности от негова страна паритетът за пръв път от началото на срещата отново бе постигнат. Впоследствие левичарят се възползва от набраната позитивна инерция в играта си, за да пробие още веднъж при 5:5, а спечелвайки последвалото си подаване, Алберт записа и пети пореден гейм на сметката си, като с това той добави и откриващата част в торбата си.

Изведнъж тенисистите започнаха да бъдат съвсем убедителни на начален удар от втория сет насетне, като изглед за пробив като че ли нямаше. Норвежецът все пак ,,отърва кожата" в ,,Тилдъновия гейм", за да поведе с 4:3 гейма, но още при следващия си сервис гейм младокът за пореден път бе подложен на натиск от своя опонент, като този път Каспър не издържа на напрежението, инкасирайки решителен пробив, който в крайна сметка му коства и класирането на втори АТР финал. В заключителния двубой в Кицбюел Рамос-Виньолас ще очаква победителят от срещата между Доминик Тийм и Лоренцо Сонего, чийто мач се забавя поради дъжд в австрийския град.

https://twitter.com/TennisTV/status/1157281845785985024?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рамос-Виньолас ще играе на втори пореден финал в рамките на една седмица! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook