Ранглиста: Барти отново е №1 при жените, Андрееску влезе в топ 5

от в 10:43 на 09.09.2019
Калоян Пламенов

Разместванията в ранглистата на WTA днес са доста на брой и на практика няма нито една тенисистка от топ 10 на женския тенис, която да си е запазила позицията след US Open.

Наоми Осака сдаде първата позиция, след като не успя да защити титлата си от турнира в Ню Йорк и след спад с три места вече е четвърта ракета в света. Ашли Барти пък си върна лидерството след прогрес с една позиция, а след прогрес също с една позиция Каролина Плишкова вече е втора ракета при жените.

Елина Свитолина дръпна с две места нагоре и е трета ракета при жените. Шампионката от US Open Бианка Андрееску записва най-доброто си класиране в ранглистата, след като след голям скок с 10 позиции е пета в света.

Симона Халеп отстъпи с две позиции и е шеста, а Петра Квитова загуби шестото си място след спад с една позиция и от днес е седма ракета. Осмото място е за Кики Бертенс, която също регистрира спад с една позиция.

Серина Уилямс е девета също след спад с една позиция, а Белинда Бенчич се намърда в топ 10 след прогрес с две места. Джоана Конта се доближава все повече до десетката след прогрес с 5 позиции, като в момента заема единадесетото място, а Киан Ван също направи скок, като прогресира с 6 места, и от днес е дванадесета ракета в света.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Оцени тази статия:
Ранглиста: Барти отново е №1 при жените, Андрееску влезе в топ 5 Калоян Пламенов
Теми:  
ашли барти | бианка андрееску | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook