Ранглиста: Григор Димитров бележи леко отстъпление в световната ранглиста

от в 02:50 на 01.08.2022
Мирела Николова

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров не е излизал на корта в официален двубой от края на месец юни, когато контузия в бедрото, получена по време на откриващата му среща на Уимбълдън, сложи неприятен край на участието на българина в Откритото първенство на Великобритания. Независимо от това обаче нашето момче се завърна сред най-добрите 20 в световната ранглиста, изкачвайки се до 18-ото място, където остана в продължение на две седмици. 

При днешното обновяване на АТР класацията обаче родният ни представител отбелязва лек регрес от една позиция и от днес се намира под №19 в подреждането. Причината за това е триумфът на Роберто Баутиста Агут на турнира в Кицбюел, който позволява на испанеца да се изкачи с две места и така да изпревари най-добрия ни тенисист.

Следващият турнир, на който ще видим в действие хасковлията, е този от категория АТР 500 във Вашингтон, който ще стартира през днешния ден. Там нашето момче ще има възможност да увеличи точковия си актив, тъй като при последното си участие през миналия сезон инкасира поражение от Иля Ивашка още в откриващия си двубой и съответно няма никакви точки за защитаване. Преди дни излезе и жребият за тазгодишната надпревара в американската столица, който отреди нашето момче да открие кампанията си срещу победителя от срещата между Адриан Манарино и Брадли Клан.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглиста: Григор Димитров бележи леко отстъпление в световната ранглиста Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook